- Hacı Bayram Camiine sanal ziyaret

Adsense kodları


Hacı Bayram Camiine sanal ziyaret

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Thu 30 June 2011, 11:56 am GMT +0200
Hacı Bayram Camii'ne sanal ziyaret başladı



Ankara'nın önemli camilerinden olan ve geçen aylarda restorasyonu tamamlanarak ibadete açılan Hacı Bayram Camii, sanal aleme taşındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, internet sitesi üzerinden '360 derece Hacı Bayram' adıyla bir bölüm açarak, Hacı Bayram Camii'nin içeriden ve dışarıdan fotoğraflarını 360 derece yayınlıyor.

Havuz, ana giriş, Hacı Bayram Türbesi, cami içindeki hol, mihrap, erkek bölümü, balkon, kadın bölümü ve abdesthane bölümleri internetten gezilebilecek. 14 Şubat'ta Mevlid Kandili'nde uzun bir restorasyon süresinin ardından açılan Hacı Bayram Camii'nin kapasitesi restorasyonu dışında 4 bin 500 kişinin birlikte namaz kılacağı şekilde ek binayla kapasitesi artırılmıştı. 11 milyon TL'ye mal olan projede içerisinde caminin abdesthanesinden tuvaletlerine, ses sistemlerinden dev ekranlarına kadar camide her türlü ayrıntı düşünülerek gelenek ile modern bir arada bulunuyor. Caminin 2 bin metrekare olan ek yeri ile birlikte kapasitesi 4 bin 500 kişiye çıktı. Avlusu dahil olmak üzere 10 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği mabette ayrıca kadınlar için inşa edilen 890 metrekarelik bölümde dev ekran bulunuyor.

Ziyaretçiler bu ekrandan cuma hutbelerini, vaaz ve sohbetleri takip edebilecek. Camide meydan kaplamaları, namaz kılarken saf tutuş yönüne göre döşendi. Tuvaletlere özürlü vatandaşların ulaşabilmesi için asansör yapıldı. Hem caminin hem de ek binanın ısıtma, soğutma, havalandırma ve ses sistemleri son teknoloji ile düzenlendi. Caminin güvenliği kapalı devre kamera sistemi ile sağlandı.

Zaman