- Hacca Giden Kafile

Adsense kodları


Hacca Giden Kafile

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
beyzanur
Sat 5 December 2009, 10:33 pm GMT +0200
Hacca Giden Kafile

Mekke ile Medine yolu arasındaki bir yerde kafilede bulunanlar, kendilerini tanıyan bir adamla karşılaştılar. O adam, kervandakilerle sohbeti esnasında, aralarında bulunan, salih yüzlü, çabuk davranan, çalışkan ve neşeyle hizmet eden, işleri yetiştiren ve kafiledekilerin hacetlerini temin eden bir şahısı görerek onu ilk anda tanıdı. Şaşırmış bir halde kafile dekilere Sizin işlerinizde ve hizmetinizde bulunan bu şahsı tanıyor musunuz? diye sordu.

- Hayır, onu tanımıyoruz. Bu adam, Medinede kafilemize katıldı. Salih ve dindar bir adam. Ondan, bizim için çalışmasını istemedik. Fakat onun, başkalarının işlerine ortak olup, onlara yardım etmeye meyli çok.

- Tanımadığınız belli zaten. Tanısaydınız böyle küstah olmazdınız, bir hizmetçi gibi işlerinizi yapmasına izin vermezdiniz.

- Peki, bu şahıs kimdi?

- Bu, Ali İbni? l Hüseyin Zeynül Abidin (K.s)dir.

Topluluk, paniğe kapılarak ayağa kalktı, ve özür dilemek için, İmam (K.s)ın elini ayağını öpmek istediler. Daha sonra dert yanarak; Bize karşı yaptığınız bu iş ne idi? Size karşı, ALLAH?a hoş gelmeyen bir küstahlık etmemiz ve büyük bir günah işlememiz mümkündü? dediler.

İmam; (K.s) Beni tanımadığınızı bildiğimden, kasten sizinle yolculuk yapmayı seçtim. Çünkü bazen, beni tanıyan kimselerle yolculuk yaptığımda onlar, ALLAH elçisinin hatırı için, bana daha çok şefkat gösterirler ve benim, her hangi bir iş veya hizmetten sorumlu olmama müsaade etmiyorlardı. İşte bu yüzden yolculukta, beni tanımayan arkadaşları tercih ederim ve kendimi tanıtmaktan da çekinirim.

Zira, ancak bu surette, arkadaşlarıma hizmet etme saadetine kavuşabilirim.

 

zahdem
Sun 6 December 2009, 02:11 am GMT +0200
rasulullah terbiyesinden nasiplenmek bu olsa gerek.

kardelen_vuslat
Sun 6 December 2009, 04:15 am GMT +0200
maşALLAH... RABBİM ne güzel bir âhlak ne kadar güzel bir nefis terbiyesi tevazuluk....... RABBİM bizede nasip eylesn inşALLAH... salih kullardan olmayı.
paylaşım için ALLAH ebeden razı olsun kardeşim...

Hadice
Tue 25 January 2011, 03:33 pm GMT +0200
gerçektende maşaallah kardeşim..
rabbim bizlerde bu şekilde terbiye nasip etsin inşaallah hizmet için yarışabilenlerden eylesin cümlemizi...

ceren
Thu 18 January 2018, 03:53 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Bizleri de nefsini islam için terbiye eden kullardan eylesin inşallah...

Sevgi.
Thu 18 January 2018, 10:16 pm GMT +0200
Aleyküm Selâm Ve Rahmetüllahi Ve Berakâtühu
Mevlam bizleri de nefsini terbiye edenlerden eylesin inşaAllah

Fatma6969
Tue 6 November 2018, 01:34 pm GMT +0200
 Bu ne güzel bir yürek ne kadar naif bir şahsiyet.  Rabbim hepimize güzel ahlak nasip etsin ve bu güzel örneklerle hayatınıza güzel yönler verebilmemizi nasip etsin âmin Allah razı olsun.

Bilal2009
Tue 6 November 2018, 04:03 pm GMT +0200
ve Aleykümüsselam Rabbim bizleri doğru yol üzere eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Fethiye Çopur Koü
Sat 24 November 2018, 11:19 am GMT +0200
Senin doğrun, benim doğrum diye bir şey yok. İnsanın doğru bildiği yanlışlar vardır ve insan doğru bildiği yanlışlar yüzünden hata yapandır. En doğrusunu bilen Allah'tır. Allah razı olsun..