- Hac sıradan bir seyahat değil

Adsense kodları


Hac sıradan bir seyahat değil

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 21 September 2011, 04:03 pm GMT +0200
Hac sıradan bir seyahat değil   
   
DİYANET İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, bu yıl hac organizasyonunda görev alacak kafile başkanları ile bir araya gelerek bazı tavsiyelerde bulundu.
 
 Görmez, kafile başkanlarının kalben ve ruhen bu göreve hazır olması gerektiğini vurguladı. Bilgi bakımından da yeterli olunması gerektiğinin altını çizen Görmez, “Haccın hem menasiki, hem hikmeti ve ruhu, hem de organizasyonu ile ilgili olarak yeterli ve hazır olarak yola çıkmalıyız. Zihnen hazır olmanın ilk şartı bilgi bakımından hazır olmaktır. Bu heyet aynı zamanda ülkenin mürşitlerini oluşturmaktadır. Bu bilinçle hareket etmeli bu bilince yakışır tavırlar sergilemeliyiz” dedi. Haccın, sembollerden oluşan bir ibadet olduğunu ifade eden Görmez, bu sembollerin de birer ruhu ve hikmeti bulunduğunu vurguladı. Haccın, sıradan bir seyahate dönüştürülmemesi uyarısında bulunan Görmez, hac görevlerinin en büyük riskinin ‘rutinleşme’ olduğunu kaydetti. Görmez, “Kabetullah’ın yanında Kâbe’yi unutursak, Ravza-i Mutahhara’nın yanında Peygamber Efendimiz’i (asm) unutursak yaptığımız işte başarılı olmamız mümkün değildir” ifadelerini kullandı. Öte yandan, kutsal topraklara gidecek ilk hacı kafilesi, 29 Eylül Perşembe günü yola çıkacak.

yeniasya

mavi derinlik
Mon 26 September 2011, 11:59 pm GMT +0200
     Hac tabiki sıradan olamaz... Çok kutlu çok mübarek her adımı anlam yüklü bir ziyaret... Rabbimiz Hayırlsı ile Nasip eylesin cümlemize...

saniyenur
Tue 27 September 2011, 12:09 am GMT +0200
hac görevlerinin en büyük riskinin ‘rutinleşme’ olduğunu kaydetti. Görmez, “Kabetullah’ın yanında Kâbe’yi unutursak, Ravza-i Mutahhara’nın yanında Peygamber Efendimiz’i (asm) unutursak yaptığımız işte başarılı olmamız mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Her şeyin rutinleştiği ahir zamanda hac ibadeti de bundan etkilendi maalesef. Zihnimizle ve ruhumuzla hac görevine hazır olmak duası ile. Haber için Rabbim razı olsun.

sümeyra
Tue 27 September 2011, 01:12 am GMT +0200


    Hac kelimesini duyunca,içim kıpırdamaya başlıyor..Rabbim en hayırlı vakitte bizede nasib eder inşaallah..

sumeyye
Tue 27 September 2011, 01:11 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ; güzel uyarılarda bulunulmuş..Kalp , zihin ve ruhen bu guzellige hazirlikli olmak gerekli...Dualariniza can-ı gönülden amin amin amin kardeşler...