- Gusülden sonra abdest alýnýr mý ?

Adsense kodlarý


Gusülden sonra abdest alýnýr mý ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 6 November 2011, 04:18 pm GMT +0200
BÖLÜM: 79
 GUSÜLDEN SONRA ABDEST ALINIR MI?


107- Âiþe (r.anha)’dan rivâyet edilmiþtir: “Rasûlullah (s.a.v.) gusülden sonra abdest almazdý.” (Nesâî, Gusül: 24; Ebû Dâvûd: Tahara: 98)
Tirmîzî: Bu hadis hasen sahihtir.
Tirmîzî: Sahabe ve tabiin ilim adamlarýndan bir çoðunun görüþü budur. Yani “Gusülden sonra abdest almak gerekmez” derler.



BÖLÜM: 80
TENASÜL ORGANLARININ BÝRLEÞMESÝNDEN GUSÜL GEREKIR



108- Âiþe (r.anha)’dan rivâyete göre, þöyle demiþtir: “Erkeðin sünnet yeri kadýnýn sünnet yerini aþýnca gusül yapmak gerekir. Ben ve Rasûlullah (s.a.v.) böyle yapýyoruz ve yýkanýyoruz.” (Buhârî, Gusül: 27; Müslim, Hayz: 22)
ž Bu konuda Ebû Hüreyre, Abdullah b. Amr ve Rafi’ b. Hadîc’den de hadis rivâyet edilmiþtir.
109- Yine Âiþe (r.anha)’dan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) þöyle buyurmuþtur: “Sünnet yeri sünnet yerini aþýnca gusul yapmak gerekir.” (Buhârî, Gusül: 25; Müslim, Hayz: 27)
ž Tirmîzî: Âiþe (r.anha)’nýn hadisi hasen sahihtir.
Tirmîzî: Bu hadis deðiþik yollarla rivâyet edilmiþtir. “Sünnet yeri sünnet yerini aþýnca gusül gerekir.” Rasûlullah (s.a.v.)’in ashabýndan pek çok kimse bu görüþtedir. Ebû Bekir, Ömer, Osman, Ali, Âiþe gibi tabiin ve sonraki dönemin alimleri de ayný görüþtedirler. Sûfyân es Sevrî, Þâfii, Ahmed, ve Ýshâk’da “Sünnet yerleri birbirine aþarsa gusül gerekir” demektedirler.

ceren
Mon 11 July 2016, 08:31 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Gusul abdest almak bedenin temizligini sagladigi icin ve abdest yerine gectigi icin gusulden sonra abdest alinmasi gerekmez...

yagmur_7-c
Tue 12 July 2016, 08:27 pm GMT +0200
Ve aleykum selam
Gusül ,büyük abdest olarak sayildigi için yeniden abdest almak gerekmez....Ama daha temiz olmak istenirse hem abdest hem de gusül abdesti alýnabilir...Rabbim temiz kullarindan etsin inþallah....

HALACAHAN
Sun 17 July 2016, 07:58 pm GMT +0200
Efendimiz gusul  abdestinden sonra abdest almazmis. .