- Gurura karşı ilaç

Adsense kodları


Gurura karşı ilaç

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ezelinur
Sun 11 July 2010, 04:26 pm GMT +0200
Gurura karşı ilaç

Halife Hz. Ömer bir gün kırbasını (su tulumu, su kabı) sırtına yüklenmiş, Medine'nin en kalabalık sokaklarında dolaşıyordu. Babasının sırtında kırba ile dolaştığı oğlu Abdullah'ın da gözüne ilişti ve kendisine yetişip sordu:

- Baba sen ne yapıyorsun, koskoca halife sırtında kırba taşır mı, taşıtacak kimse mi bulamadın?

- Oğlum, bunu taşıtacak adam bulamadığım için veya başka bir mecburiyet dolayısıyla taşıyor değilim. Nefsime gurur gelir gibi oldu, kendimi beğenir gibi oldum, sırf onu küçültmek için bu yola başvurdum.

RAMAZAN 7/D
Fri 4 September 2015, 08:58 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Ne güzel bir insan Hz. Ömer (r.a.) Efendimiz . Ya Rabb'i bizlere de Hz. Ömer gibi olmayı nasip eyle . Gururlanmaktan muhafaza eylesin Rabb'im .

Gururlanma İnsanoğlu Ölmemeye Çare Mi Var .

ikranur 7d
Fri 4 September 2015, 11:07 pm GMT +0200
ve aleykumusselam ve rahmetullah. o ki halife hz omer. nefsini küçültmk için taşıyor ya bizler olsak aman bn taşırsam millet ne der millet kınar diye çogu şeylerimizi saklıyoruz.. aslında nefsimizi yenmeliyiz hiç bir zamn buyuklenmemeli ve gururlu olmamalıyız..

Kevšer
Wed 9 September 2015, 02:42 am GMT +0200
  Aleykümüsselam ecmain.Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim.

Gurur insana dünyada hiçbir şey kazandırmaz. Dünyadayken yaşadığı bu büyüklenme hissi nedeniyle ahirette de hiç ummadığı bir sonuçla karşılaşabilir. Allah bir ayetinde gurur içinde büyüklenerek yaşayanların nasıl günaha sürüklendiklerini şöyle bildirir:


Ona: "Allah'tan kork" denildiğinde, büyüklük gururu onu günaha sürükler, kuşatır. Böylesine cehennem yeter;  ne kötü bir yataktır o. (Bakara Suresi, 206)

Kuran’a uygun olan, şeytanın telkin ettiği “gurur” hilesine kanmayıp pişman olmadan önce bu yanlıştan vazgeçmektir.

Bilal2009
Thu 10 September 2015, 03:05 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah, Nefsimizi işte böyle terbiye etmeliyiz. Eğer terbiye etmez isek kötü hastalıklar geçiririz. Rabbim (celle celalühü) bizleri kötü hastalıklardan muhafaza eylesin.

[Muhammed]
Thu 10 September 2015, 06:18 pm GMT +0200
Ve Alleykümselam Ve Rahmetullah Ve Berekatuh...Nefsimizi Hz.ömerin yapmış olduğu gibi terbiye etmeliyiz İnşaAllah.Rabbim nefsimizi kendisine teslim etmeyi nasip eylesin İnşaAllah.Allah c.c razı olsun İnşaAllah.