- Gürcistanlı Olga Müslüman oldu

Adsense kodları


Gürcistanlı Olga Müslüman oldu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 10 August 2014, 01:32 am GMT +0200
Gürcistanlı Olga Müslüman oldu



Aydın Germencik Müftülüğü'ne, Müslüman olma talebiyle dilekçe veren Gürcistan uyruklu OLGA KIKNADZE İçin Müftülükte Şahitler huzurunda İlçe Müftüsü Ömer Çoban tarafından “İhtida Merasimi” düzenlendi.

Şeyh Mehmet Camii İ-Hatibi Gazanfer ARSLAN’nın Kur’anı Kerim okumasıyla başlayan merasimde İslamın şartları, İmanın şartları ve dinimizin emir-yasakları kısaca anlatıldıktan sonra İslamiyet’in insanlar için en son ilahi din ve insanlığın kurtuluş reçetesi olduğunu izah eden Müftü Ömer Çoban, OLGA KIKNADZE Hanımefendi’ye tercih ettiği yeni ismini sordu. Yeni isminin “Meryem” olduğunu söyleyen OLGA KIKNADZE Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Müftü Ömer Çoban, bu hanım efendiyle tanışıp Müslüman olmasına vesile olan işadamı İsmail KAHVECİ ‘yi tebrik ederek, bir kişinin imanına vesile olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Türkiye’deki yaşam şartları, insanların çok sıcak kanlı olması ve misafirperverliğinden etkilendiğini ifade eden OLGA KIKNADZE kendi isteği ile Müslüman olmaya karar verirken en büyük destekçisinin eşi olan İsmail KAHVECİ olduğunu belirtirken “kendi isteğimle İslam dinini seçtim”, Türkiye’nin yaşam şartlarına alıştım, 05 Ağustos’ta resmi nikahımız kıyıldı, evlendikten sonra bir ömür boyu mutlu olmak istiyorum” dedi.

Dini Merasim ve İHTİDA MERASİMİ ilçe müftüsünün duasıyla son buldu. Müftülük tarafından “İhtida Belgesi’ düzenlenip, yeni adı MERYEM olan OLGA KIKNADZE’ye teslim edildi. Yanında Rusça Kur’anı Kerim-Meali, İlmihal ve çeşitli dini kitaplar hediye edildi.

dini haberler

MEHMET/8/A/ENES
Sun 10 August 2014, 01:59 am GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuh,  Ne kadar güzel Rabbim cümlemize nasib etsin . Çünkü kurtuluş dini İslam ' dır.

hafiza aise
Sun 10 August 2014, 08:20 pm GMT +0200
Aleykum selam ve rahmetullah , müslümanların müslüman olmayanlara olan tutum ve davranışları oldukça önemli. Belki birinin hidayetine vesile olacaktır hal ve hareketleri. Kardeşimize hayırlı olsun Rabbim son nefeste iman nasip etsin.

[Muhammet]
Sun 10 August 2014, 10:02 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatuh...
Rabim müslüman olmayanlarada bu duyguyu nasip etsin ve bir an önce müslüman olmayı nasip etsin cünkü her an ne olcağı beli olmuyor ahirete çok büyük azap çekçekler ve o zamn bişmanlık fayda etmiyecek...
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER...

cerendemir
Sun 10 August 2014, 10:03 pm GMT +0200
Ve aleykümselam.Maşallah Rabbim kardeşimizin ibadetlerini daimi kılsın.Yabancı kişilere de İslamiyetle tanışmayı nasip etsin inşallah.

Rüveyha
Mon 11 August 2014, 08:31 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam..MaşaAlah kardeşime ..Mevlam daim etsin..Mevlam hakkıyla kul olmasını kardeşimize nasip etsin inşaAllah..