- Gurbette bayram çok zor

Adsense kodları


Gurbette bayram çok zor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 1 September 2011, 02:06 pm GMT +0200
Gurbette bayram çok zor   

Ülkelerini çeşitli sebeplerden dolayı terk etmek zorunda kalan ve bir kısmı Çorum’a yerleştirilen İran, Irak ve Afganistanlı bazı mülteciler, vatan hasretinin yanı sıra gurbette geçirdikleri ilk bayramın hem sevincini hem de hüznünü bir arada yaşıyorlar. Çeşitli nedenlerden dolayı ülkelerinden ve sevdiklerinden ayrılan çok sayıda mülteci, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından yerleştirildikleri şehirlerde yeni hayatlarına alışmaya çalışıyorlar.
 
Sığınmacıların yerleştirildiği kentlerden olan Çorum’da da sayıları 500’ü bulan Irak, İran ve Afganistanlı aile, yeni evlerinde  geleneklerini yaşatmaya çalışıyor. 4 ay önce Afganistan’dan yola çıkan ve tüm paralarını hayal ettikleri Avrupa ülkelerine gitmek için umut tacirlerine kaptıran Hüseyinzade ailesi de, bu ailelerden biri. Çorum’da ilk bayramlarını geçerecek olan ailenin Türkçe bilen tek üyesi 24 yaşındaki Nahide Hüseyinzade, Afganistan’ın Herat şehrinde yaşadıklarını, hatırlamak istemedikleri nedenlerden dolayı ülkelerini terk etmek zorunda  kaldıklarını söyledi. Ramazanı Türk komşularıyla dolu dolu geçirdiklerini anlatan Hüseyinzade, iftar vakti Afganistan’a özgü yemekleri komşularıyla paylaştıklarını, akşamları da mescide teravih namazına gittiklerini ifade etti. Memleketlerinden uzakta ilk bayramı yaşadıklarını dile getiren Nahide Hüseyinzade, ‘’Herat’da bayram sabahından itibaren misafirlikler başlardı. Evimiz çok kalabalık olurdu. Burada da Herat’daki gibi bayram hazırlıklarımızı yaptık. Sabah ailemizle bayramlaştık. Ancak hep evdeydik çünkü gidecek kimse yok’’ dedi.


mavi derinlik
Thu 1 September 2011, 02:53 pm GMT +0200
     Böyle günler yalnız yaşanacak günler değil ki.. Herkesle paylaştığımızda tadı bambaşka olan günler.. Rabbimiz gurbette olmak zorunda kalanların yardımcısı olsun..

sümeyra
Thu 1 September 2011, 04:55 pm GMT +0200


    BEN DE ÖYLE ZANNEDERDİM..ama bu yıl geçirdiğimiz bayram gurbettekileri arattı..Nerede olduğın değil,kiminle olduğun önemli derdi bir dostum..bu yıl buna can-ı gönülden inandım..RABBİM sevdiklerimizden ayırmasın..