- Güney Sudan'da 2 buçuk milyon kişi aç

Adsense kodları


Güney Sudan'da 2 buçuk milyon kişi aç

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Tue 10 February 2015, 04:41 pm GMT +0200
Güney Sudan'da 2 buçuk milyon kişi aç



Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, Güney Sudan'da 2,5 milyon kişinin acilen gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Amos, Güney Sudan'ın başkenti Cuba'da, UNESCO Özel Temsilcisi Forest Whitaker ve BM Güney Sudan Özel Temsilcisi Toby Lanzer ile düzenlediği basın toplantısında, "Güney Sudan'da durum felaket. Binlerce çocuk yetersiz besleniyor, ayrıca açlık ve hastalık tehdidiyle de karşı karşıyalar. Bu ülkede 2,5 milyon insan acilen gıda yardımına ihtiyaç duyuyor" dedi.

Halkın, ülkede yaşanan savaşın etkilerinden korktuğunu ve evlerini bırakıp kaçmak zorunda kalmaktan bıktığını dile getiren Amos, "İnsanların acısını görmek kalbi parçalıyor. Yarın barış anlaşması imzalansa bile halka yardıma devam etmenin gerekli olduğunu gayet iyi biliyoruz. Yağmur mevsimi başlamadan önce yardımları depolama yollarını araştırıyoruz" diye konuştu.

Amos, Güney Sudan halkının iki yıldan uzun süre devam eden çatışmalar nedeniyle bedenen ve ruhen yorgun olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İnsanlar, barış konusunda umutsuz. Korku içinde yaşamaktan yoruldular, çoğunluğu birkaç kez evini terk edip kaçmak zorunda kaldı. İnsanlar, çocuklarının silahlı gruplar tarafından militan yapılmasından korkuyor. Bunun yanında cinsel şiddet yayılmış durumda. Konuştuğum insanlar, barış, istikrar ve güven içinde yaşamak istiyor. Bu insanların barışa ihtiyacı var."

Güney Sudan'daki krizin etkilerini görmek amacıyla geçen cuma başkent Cuba'ya gelen BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Amos, şiddet dolayısıyla evlerini terk eden sığınmacılarla görüşmüştü.

Amos, ayrıca Güney Sudan Cumhurbaşkanı Salva Kiir Mayardit ve bazı hükümet yetkilileri ile bir araya gelmişti.

aa


gulbaharaktay
Tue 10 February 2015, 05:15 pm GMT +0200
orada bu kadar insan açken biz yemekleri yemiyoruz,beğenmiyoruz ama onlar bir kuru ekmek bile bulupta yiyemiyorlar.hani derler yha aç tokun halinden anlamaz tam biz öleyiz. ordaki kardeşlerimize yardım edenlerden ALLAH razı olsun.

yunus emre 7/B
Tue 10 February 2015, 09:01 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve beberakatuh.
Bir toplumda işlerin yolunda gitmesi için zenginlik ve fakirliğin arasının fazla açık olmaması gerekiyor.Şu geçici Dünyada kimse aç yatmasın inşallah.

Kaan8/B
Tue 10 February 2015, 11:27 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve beberakatuh,kesinlikle halimize sukretmeliyiz.Ama insanoglu hep daha fazlasini istiyor:((