- Gündüz simitle gece ümitle

Adsense kodları


Gündüz simitle gece ümitle

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
Hadice
Fri 19 November 2010, 08:21 pm GMT +0200
    GÜNDÜZ SİMİTLE GECE ÜMİTLE!


    Hay Allah! dalmış gidiyorum ammada kopurtmuşum sabunu Allah vere de birilerinin gözüne kaçmasa malum yine yaygara kopar Mazallah!!!

    Bu gün keyfim yerinde ! şöyle hem etliye hem sütlüye karışacak ,hem suya hem sabuna dokunacak bir kaç satır döktürecek kadar da muziplik havamdayım.

    Eh canım ülkemde de çeşit bol maşallah !

    Türk mutfağı gibi mübarek !

    Hangisinden başlasam acaba önce etlimi yoksa sütlümü ?Önce suya mı dokunmalı sabuna mı ?

    Adetimdir ellerimi yıkamadan sofraya oturamam annem sağolsun alıştırmış çoçuklukdan beri, eh! madem eller yıkanacak o zaman önce sabunu alıp suyla bir güzel köpürtmeli dimi ama?

    Anlaşılan son zamanlarda her kes bunu yapıyor canım ülkemde ,ortalık sabun köpüğü tarzı değersiz ve kalitesiz heberlerden geçilmez oldu.

    E bide gözüne sabun kaçanlar var !...hani şu gözü yanıp ortalığı velveleye verenlerden söz ediyorum helde başkasının köpürttüğü sabundan kaçmışsa bu zatların gözüne seyredin curcunayı ...

    Onlar ortalığı karıştırana dursun akıllı geçinenler çokdan ellerini yıkayıp geçmişler memleket sofrasının baş köşesine .

    Önlerinde etliler sütlüler sömürüp duruyorlar tıka basa.Aman dikkat mide fesadı geçirmeyiniz bu şölenden uzak kalmayınız!!

    Ne zaman doyacakları meçhul zatlar somura dursun ,bir yanda da yiyecek ne etlisi ne sütlüsü olmayan yurdum insanı ...
   
    Bekleşirler bir arada belki içlerinden biri doyar da midesi yerine vicdanının sesini duymaya başlar tabi başka aç midelerin seslerinide .

    Sıcak bir aş ve güvenli bir gelecek umuduyla bekleşenler daha ellerini bile yıkamaya fırsat bulamamışdır .Ne yapsınlar ülkemin bir yerinde ismi lazım değil bir diskoda gece yarısı tavandan dökülen sabun köpükleri yarı bellerinde kadar gelmiş alkol şehvet ve sabun kokusu içinde çılgınlar gibi eğlenenler tüm sabunları tüketmişler.

    Olsun yurdum insanı aç gözlü değildir oldum olası kanaat etmeyi bilir , arap sabununa bile razı olur icabında ,yeterki sofrada yer açılsın.Yeterki yiyecek bir lokması ,giyecek bir hırkası ve birazcık güveni olsun geleceğe.

    Hay Allah! dalmış gidiyorum ammada köpürtmüşüm sabunu Allah vere de birilerinin gözüne kaçmasa malum yine yaygara kopar Mazallah!!!

    Neyse etliye sütlüye bu günlük boş vereyim zaten yer yok şimdilik sofrada hem olsada böylelerinin yanında oturmak bozar bizi ...

    İçim bayıldı şimdi etli sütlü istemem sizin olsun olsunda belki bir gün gözünüz doysun ...

    Ben yurdum insanı tarzı gündüz simitle gece ümitle yaşarım .

    Terk-i adet maraz doğurur derler eskiler, bi bildikleri var zahar! Çeyrek ekmek bir kaç zeytin bir domates neyimize yetmez !!

    Varsın etliler sütlüler onların olsun ,bize azıcık aşımız ağrısız başımız yeter de artar bile .Huzur olsunda gerisi varsın sağlık olsun.

    Yüreğiniz umutlu ,umudunuz bereketli olsun.




    alıntı..