- Günahla emrolunup itaat edenin cezası

Adsense kodları


Günahla emrolunup itaat edenin cezası

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Mon 25 June 2012, 12:36 pm GMT +0200
34- GÜNAHLA EMROLUNUP İTAAT EDENİN CEZASI

4134- Ali (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) bir müfreze yolladı. Bir adamı da başlarına komutan tayin etti. Komutanları vardıkları yerde ateş yaktırıp ateşe girin diye emir veriyor. Oradakilerden bir kısmı ateşe girmek isteyince diğerleri biz iman ederek ateşten kaçtık diyerek (onlarında) girmelerine engel oldular. Bu olayı gelip Rasûlullah (s.a.v)’a anlatınca Rasûlullah (s.a.v) ateşe girmek isteyenlere: “Eğer o ateşe girseydiniz kıyamete kadar ateşte kalırdınız” buyurdu. Diğer kimselere de güzel sözler söyleyerek onları taktir etti. (Ebu Musa rivâyetinde güzel sözler söyledi diyor) Sonra da: “Allah’a isyan olacak konuda hiç kimseye itaat olunmaz. İtaat ancak dinin emirlerindedir” buyurdu. (Buhârî, Ahkam: 1; İbn Mâce, Cihad: 40)

4135- İbn Ömer (r.a)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) şöyle buyurdu: “Müslüman bir kimse için hoşlansa da hoşlanmasa da İslâm’ın emirlerine göre her emri dinleyip itaat etmesi gerekir. Günaha götürecek emirleri dinlemesi ve itaat etmesi gerekmez.” (Sadece Nesâi rivâyet etmiştir.)

ceren
Thu 4 January 2018, 01:50 pm GMT +0200
Esselamu  aleyküm.Rabbim bizleri onun emrinde yaşayan ,günah kıldığı yasakladığı şeylerden uzak kalan ve allahın rahmetine kavuşan kullardan olalım inşallah...

Bilal2009
Thu 4 January 2018, 05:10 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri dosdoğru yol olan İslam yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Thu 4 January 2018, 07:15 pm GMT +0200
Aleyküm Selâm Ve Rahmetüllahi Ve Berakâtühu
Herzaman Rabbimiz'in emir ve yasaklarına uyarak Rızasını kazanmaya çalışanlardan olalım inşaAllah