- Gribi istirahat ederek daha kolay atlatın

Adsense kodları


Gribi istirahat ederek daha kolay atlatın

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 5 April 2012, 02:02 pm GMT +0200
Gribi istirahat ederek daha kolay atlatın


Uzmanlar kış aylarında ve mevsim geçişlerinde insanların kabusu olan griple ilgili şu önemli tavsiyelerde buluyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tevfik Özlü, gribin istirahat ile daha çabuk atlatılabileceğini belirterek, ''İstirahat sırasında kaybedilen iş günü, istirahat edilmediğinde ortaya çıkan kayıplarla karşılaştırıldığında daha ekonomiktir'' dedi.

Özlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, grip hastalarında istirahat edilmesinin, bol sıvı alınması, ağrı kesici ve ateş düşürücüler ile solunum yolu sekresyonlarını giderici ilaçların kullanılmasıyla yakınmaların kontrolünün mümkün olduğunu belirtti.

Salgınlardan korunmanın çok zor olduğunu ifade eden Özlü, ''Salgınlar sırasında ilk olarak genellikle arkadaşlarından mikrobu alan öğrenciler, bunu izleyen ikinci aşamada ise çocuklarından mikrobu alan erişkinler hastalığa tutulur. Salgınlar ortalama 5-7 haftada kendiliğinden sonlanır. Kuzey yarım kürede salgınlar sıklıkla Kasım-Mart aylarında görülür'' diye konuştu.

Gribe yakalan kişilerin istirahatlerine önem vermesi gerektiğini vurgulayan Özlü, şöyle devam etti:

''Grip hastalığında istirahat çok önemlidir. Bu hem hastanın daha kısa zamanda iyileşmesini ve tehlikeli, ölümcül komplikasyondan korunmasını salar hem de etrafına hastalığı yaymasını önler. İstirahat sırasında kaybedilen iş günü, istirahat edilmediğinde görülebilecek komplikasyonlar ve diğer kişilere hastalığın bulaşmasıyla ortaya çıkan kayıplarla karşılaştırıldığında çok daha ekonomiktir.''

-''İlaç kullanılmalı''-

Hastalıkla ilgili yakınmaları aza indirmek için ilaç kullanılması gerektiğine işaret eden Özlü, ''Hastalığı ilaç kullanmadan atlatacağım diye rahatlatıcı ilaçlardan kaçınmanın gereği yoktur. Çünkü yakınmalar hasta için oldukça ızdırap verici ve yaşamı zorlaştırıcıdır'' dedi.

Grip hastalarında sıklıkla kullanılan ilaçların hastalığı tedavi etmek amacıyla değil, hastanın yakınmalarını düzeltip onu rahatlatmak amacıyla kullanıldığını ifade eden Özlü, şunları kaydetti:

''Doğrudan grip virüsüne karşı etkili bazı ilaçlar da vardır, ancak yarar zarar hesabı yapıldığında bunların her grip geçiren kişiye uygulanması yerine, gribe bağlı komplikasyonların görülme ihtimali fazla olan risk grubu hastalara verilmesi daha doğrudur. Gribin en korkulan komplikasyonu hastalığa ilave olarak zatürre gelişmesidir. Ayrıca bronşit, sinüzit, kulak ve bademcik iltihapları gibi komplikasyonlar da gelişebilir.

Hastalığın ağır seyrettiği kişiler, yaşlı ve kronik hastalığı olanlar ve 3-5 günlük ateşli dönemin ardından düzelme periyotuna girip daha sonra tekrar ateşi yükselip hastalananlar, mutlaka bu komplikasyonlar açısından bir hekim tarafından değerlendirilmelidir.''

haber7

reyyan
Thu 5 April 2012, 04:22 pm GMT +0200
Evet istirahat çok önemli, olmazsa zaten hastalık süresi de uzuyor okullarda çok çabuk yayılıyor heran etkileşim halinde oldukları için...

saniyenur
Thu 5 April 2012, 08:36 pm GMT +0200
Gribe en güzel ilaç dinlenmek, ilaçların çok faydası olduğunu düşünmüyorum grip için..

melikebat
Mon 9 April 2012, 12:40 am GMT +0200
nane liman kabuğu biraz zencefil ,barış manço nun tavsiyesine uysak yeter bence  :) ben böyle atlatanlardanım.