- Gözünüzden gözyaşı eksik olmasın

Adsense kodları


Gözünüzden gözyaşı eksik olmasın

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sat 11 June 2011, 01:07 pm GMT +0200
Gözünüzden gözyaşı eksik olmasın


Bazı insanlarda gözyaşı üretiminin azalması veya gözyaşı kalitesinin bozulmasıyla 'kuru göz' hastalığı ortaya çıkmaktadır

Gözyaşı, gözün sağlıklı kalmasını ve göz kırpma hareketini yaparken rahat hissetmemizi sağlar. Bazı insanlarda gözyaşı üretimi azalır veya üretilen gözyaşı kalitesinde bozulma meydana gelir. Bu durumda ortaya çıkan rahatsızlık 'kuru göz' olarak bilinir.

Yaygın olmasına karşın, kronik göz kuruluğu, çok sayıda insanı etkileyen fakat az bilinen göz rahatsızlıklarındandır. Birçok kişi, göz kuruluğu semptomlarını yanlış olarak alerjilerle, iklim şartlarıyla ve basitçe göz zorlanmasıyla açıklar. Bunların hepsi kronik göz kuruluğu semptomlarını şiddetlendirebilmekle birlikte, asıl sebep değildir.

İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nilüfer Alpaslan gözyaşının önemini, "Gözleriniz, göz yüzeyini korumak için, kesintisiz bir gözyaşı tabakasına gereksinim duyar." şeklinde açıklıyor. Ciddi göz kuruluğunun zaman içinde tedavi edilmediği vakalarda, enfeksiyon riski ve görmede ciddi bozulma meydana getirir.

Kuru gözde yanma, batma, kızarıklık, gözde ağırlık hissi, karıncalanma ve gözde yabancı cisim hissi gibi şikâyetler olur. Göz kuruluğuyla ilgili bilgileri aktarmak için www.gozkurulugu.com adlı bir de site kuruldu.

Zaman



zahdem
Sat 11 June 2011, 08:55 pm GMT +0200
başlığı okuyunca;"yüzünüz hiç gülmesin."hep huzursuz olun der gibi  :)