- Göz damlasıyla kör olmayın

Adsense kodları


Göz damlasıyla kör olmayın

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sumeyye
Sat 28 May 2011, 02:35 pm GMT +0200
Göz damlasıyla kör olmayın


Uzmanlar, içerisinde yüksek kortizon bulunan göz damlaları ve pomatların doktor kontrolünde alınmaması durumunda körlük riskine dikkat çekti.
Dünya Göz Hastaneleri doktorlarından Op. Dr. Füsun Uzunoğlu, göz damlalarının bilinçsizce kullanılması durumunda onarılmaz hasarlara neden olabildiğini söyledi. Uzunoğlu, "Kortizonlu göz damlalarının bilinçsiz ve doktor kontrolu olmadan kullanılması, bağışıklık sistemini bozarak, gözü bakteriyel enfeksiyonlara karşı dayanıksız hale getiriyor. Göz delinmesi gibi tehlikeli sonuçlar da doğurabilir" dedi. Kontrolsüz göz ilaçlarının kullanımının katarakt ve glokom (göz tansiyonu) gibi hastalıklara da zemin hazırladığını vurgulayan Dr. Uzunoğlu, "Kortizonlu göz damlalarının kullanılması bu hastalarda ani göz tansiyonu yükselmelerine ve görme sinirinde hasara yol açar. Gerekirse ilaç kesilmeli" diye konuştu.

POMATLAR DA TEHLİKELİ

Dr. Füsun Uzunoğlu, kortizonlu göz pomatlarının da aynı etkilere yol açabileceğini ifade ederek şunları söyledi: "Gözünüzde en ufak bir şikayet bile hissetseniz, tavsiye edilen veya daha önce başka bir göz rahatsızlığı için verilen göz damlasını kullanmayın. Basit bir müdahale ile geçebilecek göz rahatsızlığı kontrolsüz ilaç kullanıma bağlı olarak kalıcı hasarlar bırakabilir."


Bugün