- Görünmeyeni gösteren kamera!

Adsense kodları


Görünmeyeni gösteren kamera!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 24 March 2012, 10:26 am GMT +0200
Görünmeyeni gösteren kamera!



Duvarların ardında neler olduğunu görmeyi hiç hayal ettiniz mi? Bu kamera ile görmeniz mümkün

MIT araştırmacıları köşeleri kullanarak duvarın arkasını görebilen bir kamera geliştirdiler. Yeni kamera, gözetleme ve arama kurtarma çalışmalarında çok faydalı olabilir. 
ABD'nin önde gelen okullarından MIT, görüş alanında olmayan cisimlerin bile 3D görüntüsünü elde edbilen bir kamera tasarladı. Projenin başındaki Ramesh Raska ve takım arkadaşları, bunun için oldukça ilginç bir teknoloji kullanıyor.

Kameranın çalışma teknolojisi ise oldukça ilginç. Görüş açısında bulunmayan cisme ulaşmak için lazer ilk önce duvara çarpıyor. Duvarın ardından ise cisme yansıyor. Cisimden yansıyan ışınları yakalayan kamera, ışınların ulaşma süresini hesaplıyor ve bu sayede 3 boyutlu bir model oluşturuyor.

SANİYEDE BİR TRİLYON KARE KAYDEDEBİLİYOR

Saniyede bir trilyon kare kaydedebilen kameranın ardından MIT araştırmacıları, şimdi de görünmeyeni gören kamerayı icat ettiler. Lazer ışınlarının yansımasını kullanan kamera, görüş alanında olmayan cismin, 3 boyutlu bir görüntüsünü oluşturuyor.

GÖRMEDİĞİ CİSMİN ÜÇ BOYUTLU GÖRÜNTÜSÜNÜ OLUŞTURUYOR

2 pikosaniyede bir kare yakalayabilen özel kameranın lensine farklı zamanda çarpan (cisimden yansıyan) lazer ışınları, özel bir algoritma sayesinde okunarak görünmeyen cismin üç boyutlu bir modelini bilgisayarın ekranında gösteriyor.

ENKAZ ÇALIŞMALARINDA BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Bu sistem sayesinde enkaz altında geleneksel kameralarla (akrobat kameralar da dahil) görülemeyen insanlar görülebilir ve kurtarma işlemi ona göre planlanabilir.

sümeyra
Sat 24 March 2012, 02:50 pm GMT +0200


       Depremlerden sonra kullanılacak olması çok sevindirici bir haber..Hayra vesile olur inşaallah..