- Görmez, Pakistan Din İşleri Bakanı Serdar Muhammed Yusuf ile bir araya geldi

Adsense kodları


Görmez, Pakistan Din İşleri Bakanı Serdar Muhammed Yusuf ile bir araya geldi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Fri 9 December 2016, 03:51 pm GMT +0200
Görmez, Pakistan Din İşleri ve Uyum Bakanı Serdar Muhammed Yusuf ile bir araya geldi

Resmi temasları kapsamında Pakistan’ın başkenti İslamabad'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Pakistan Din İşleri ve Uyum Bakanı Serdar Muhammed Yusuf ile bir araya geldi.
Görüşmede yaptığı konuşmasına Pakistan'da 47 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasından dolayı başsağlığı dileklerini ileterek başlayan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Pakistan'ı üzen Türkiye'yi üzer, Pakistan'ı sevindiren Türkiye'yi de sevindirir" ifadesini kullandı.
“İki ülke halkı birbirini karşılıksız sever…"
Günümüz dünya ilişkilerinin daha çok menfaat üzerine inşa edildiğine değinen Başkan Görmez, "Dünyada bu kuralı bozan iki ülke var. Biri Pakistan diğeri ise Türkiye’dir. İki ülke halkı birbirini karşılıksız sever." şeklinde konuştu.
Başkan Görmez, siyasi ve iktisadi ilişkilerin önemli olduğunu, ancak dini ilişkilerin de belirleyici özelliği bulunduğuna dikkati çekerek, "Biz, gecikmeleri telafi edecek her türlü ilişkiyi geliştirmeye hazırız. Umarım bu ziyaret ikili işbirliğini artırmak için önemli bir fırsat olacaktır." diye konuştu.
“Din doğru anlaşıldığı zaman su ve hava kadar tabiidir…”
İslam ülkelerinde din hizmetleri ve öğretiminin bir güvenlik sorununa dönüşebildiğini belirten Başkan Görmez, "Din İşleri ve Uyum Bakanlığı'nın hizmetleri, Pakistan için çok önem arz ediyor. Din doğru anlaşıldığı zaman su ve hava kadar tabiidir. Yanlış anlaşıldığı zaman toplumun bütün potansiyellerini tüketir. Birleştirme değil, tefrika unsuru haline geldiği zaman topluma ve insanlığa zarar verir. Din hizmetleri ve eğitimi nasıl olmalı sorusuna cevap bulmadan yola devam edilemez." değerlendirmesinde bulundu.
Din İşleri ve Uyum Bakanı Serdar Muhammed Yusuf da Başkan Görmez'in ziyaretinden mutlu olduklarını belirterek, "Ziyareti geçen yıldan bu yana bekliyorduk. İki ülke arasındaki ilişkiler çok eskiye dayanır ve köklüdür. Bizi, Türkiye'de çok güzel karşıladınız, teşekkür ediyoruz." dedi.
Başkan Görmez, görüşmenin ardından, Faysal Camii'ndeki İslam Müzesi'ni gezdi. Başkan Görmez, burada, ziyaretçi defterine mesaj yazdı ve cami avlusunda bulunan eski Pakistan Devlet Başkanı Ziya ül Hak'ın kabrini ziyaret etti.