- Görmez, Fransa basınına açıklamada bulundu

Adsense kodları


Görmez, Fransa basınına açıklamada bulundu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Mon 11 April 2016, 06:57 am GMT +0200
Görmez, Fransa basınına açıklamada bulundu

Kutlu Doğum Haftası Avrupa açılış programı için Fransa'nın Strazburg şehrinde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Fransa basınına açıklamada bulundu.

Fransız gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve Kutlu Doğum Haftası hakkında bilgi veren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kutlu Doğum Haftasını yeryüzünde barışın, kardeşliğin, sevginin ve merhametin yayılması için bir vesile olarak gördüklerini kaydetti.

Kutlu Doğum haftalarında her sene bir tema belirlediklerini bu sene ise "İnsanlığı yüceltmek için gelin birlik olalım" teması üzerinde durduklarını belirten Başkan Görmez, bütün insanlığın yeniden insanlığı yüceltmek gibi bir görevi olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;

"Bütün insanlığın insanlığı yeniden yüceltmek gibi bir görevi var..."

Bugün insanlık çok zor bir süreçten geçiyor. Bir değersizleşme ve değersizleştirme sorunuyla karşı karşıya. İnsanlar bizatihi kendisine değer kazandıracak dinleri de değersizleştiriyor. İnsanlığın vicdanı ve merhameti azalıyor. Bunun için bütün insanlığın insanlığı yeniden yüceltmek gibi bir görevi var. Bu da insanın onurunu yücelterek ancak
yapılabilir. Bugün küreselleşmeyle birlikte insanlık farklı kültürleri, inançları, dinleri birlikte yaşatma konusunda aciz kalıyor. Allah, dünyayı bütün insanlığa nimet olarak verdi. Fakat biz, dünyayı Doğu- Batı, Kuzey-Güney diye ayırdık. Başka dünyaların nimetleriyle kendi dünyalarımızı imar ettik, geliştirdik sonrada bütün insanları, toplumları gelişmekte olan, gelişmemiş olan ve gelişmiş ülkeler diye tasnif ettik. Halbuki kainat, tabiat o kadar zengindir ki, hepimizi besleyecek, hepimizi kardeşçe yaşatacak güce sahip.

"İnsanlık olarak iki büyük yanlış yapıyoruz..."

Benim yaşadığım coğrafyada büyük acılar yaşanıyor. Bu acılar Paris'e, Strazburg'a, Belçika'ya başka dünyalara da yansıyor. Ben bu vesileyle yakın geçmişte Paris'te yapılan saldırılar dolayısıyla Fransa halkına ve insanlık ailesine 'geçmiş olsun' diyorum. Benim ülkemde 3 milyon kendi ülkelerinden kaçmış göçmen barınıyor. Bütün insanlık olarak iki büyük yanlışlık yapıyoruz. Yaşadığım coğrafyada ortaya çıkan acıların, işlenen cinayetlerin dinden kaynaklandığını sanıyoruz. Bütün bu cinayetlerin dinden kaynaklandığını kabul etmek için sosyolojiyi, tarihi, kültürü ve medeniyeti bilmemek gerekir.  İkinci büyük hata ise, başka coğrafyalarda yaşanan cinayetlerin suçunu birlikte yaşadığımız, aynı dini paylaşan insanların üstüne yükleyebiliyoruz. Bu gibi zamanlarda hangi inançtan olursa olsun bütün dini müesseselere büyük görevler düşüyor. Barışı, güveni, birliği ve merhameti yaymak için herkesin seferber olması gerekir. Sevgili Peygamber'imizin doğumunun buna vesile olmasını diliyorum.