- Görme engelliler için bin adet Kuranı Kerim meali

Adsense kodları


Görme engelliler için bin adet Kuranı Kerim meali

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Fri 20 August 2010, 12:43 am GMT +0200



Türkiye Diyanet Vakfı'nın düzenlediği 29. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı kapılarını kitapseverlere açtı.


Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, fuarda bir de müjde vererek, görme engelliler için bin adet Kuran-ı Kerim meali bastıklarını, bunu il müftülükleri ile il halk kütüphanelerine gönderdiklerini söyledi.
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın 29'uncusu Kocatepe Camii avlusunda açıldı. Fuarın açılış törenine Devlet Bakanı Faruk Çelik ile Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu katıldı.

Burada bir konuşma yapan Bardakoğlu, görme engelli vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim meali bastıklarını söyledi. Basın mensuplarına kabartma harflerle yazılmış bir adet meal örneği gösteren Bardakoğlu, "Bizim gözlerimiz görmekte zorlanıyor ama o duygulu, hassas insanlar bunu satır satır, parmak uçları ile okuyorlar. Burada Türkiye Diyanet Vakfı'nın yaptığı hizmet değil, görme özürlülerin bu aşkı heyecanı daha dikkat çekicidir. Onların parmak uçları ile Kur'an meali okumalarına siz hiç dikkat ettiniz mi? Allah'ın ne büyük lütfu, mucizesidir bu." şeklinde konuştu. Bardakoğlu, basılan meallerin, il müftülükleri ve il halk kütüphanelerine gönderildiğini aktardı.

Devlet Bakanı Faruk Çelik ise açılış konuşmasında, fuarın gönül ve ilim dünyasına hoş bir seda bırakması temennisinde bulundu.