- Google evde elektrik ürettirecek

Adsense kodları


Google evde elektrik ürettirecek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Sat 18 June 2011, 05:11 pm GMT +0200
Google evde elektrik ürettirecek



İnternette arama yaparken ilk akla gelen isim olan Google şimdi de güneş enerjisine yatırım yapmaya hazırlanıyor.

   
Güneş enerjisinden elektrik üretmek için tam 280 milyon dolarlık bir fon ayıran şirket bu alanda oldukça iddialı. SolarCity adlı bir şirketle ortaklık yapacak olan Google'ın amacı kullanıcıların evlerine kuracakları sistemle kendi elektriklerini üretmelerini sağlamak ve enerji maliyetlerini azaltmak.

Sistem nasıl çalışacak?

Google ve SolarCity'nin geliştireceği sistemde kullanıcılar düşük bir peşinatla evlerinin veya işyerlerinin çatılarına bu sistemi kurabilecekler. Kalan miktar ise mevcut faturalardan daha düşük bir şekilde aylık olarak ödenecek. Sistemi kuracak olan SolarCity aynı zamanda bakım ve servis garantisi de verecek.

Yenilenebilir enerji yatırımlarına büyük ilgi gösterenGooglegeçtiğimiz yıllarda kendi enerji maliyetlerini düşürmek için rüzgar, jeotermal ve güneş enerjisi projelerine yaklaşık 680 milyon dolar harcadı. Bilgi işlem merkezlerinde enerji harcamalarını en aza indirmek için çalışmalar yapan Google'ın bu yeni projesi ise enerji dağıtım alanında yapacağı ilk yatırım özelliğini taşıyor. Bu aynı zamanda ABD konutlarında güneş enerjisi üretmek için bugüne kadar ayrılmış en büyük yatırım olacak.

ZAMAN