- Goodyear'dan ay araçlarına özel lastik

Adsense kodları


Goodyear'dan ay araçlarına özel lastik

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
melek24
Wed 12 August 2009, 02:09 pm GMT +0200
Goodyear'ın, NASA ile birlikte geliştirdiği proje kapsamında, ay yüzeyinde kullanılacak ağır ve uzun araçlar için esnek yaylı lastik geliştirdiği bildirildi.


Goodyear'dan yapılan yazılı açıklamada, aya çıkan ilk lastiğin tasarımcısı ve üretimcisinin Goodyear olduğu hatırlatılarak, firmanın, NASA ile ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında şimdi de ''Esnek Yaylı Lastik'' geliştirdiği belirtildi.

Bu lastiğin, ayda ilk dolaşan Apollo Lunar aracında kullanılan tel kablo örgülü lastik ile kıyaslandığında, çok daha ağır araçları daha uzun mesafelere taşımak üzere tasarlandığı ifade edilen açıklamada, yeni lastiğin, ay yüzeyinde daha geniş alanlarda keşif yapılmasını mümkün kıldığı vurgulandı.

Açıklamada, esnek yaylı lastiğin NASA'nın Gezici Elektrikli Ay Test Aracına takıldığı, aracın bu lastiklerle Johnson Uzay Merkezi'ndeki ay yüzeyinin benzeri kayalık alandaki test sürüşünü başarı ile tamamladığı duyuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Goodyear Proje Sorumlusu Jim Benzing, bu lastiğin gerçek anlamda dayanıklı olduğunu ve enerji tasarrufu sağladığını, esnek yaylı tasarımın, aracın kullanıldığı yüzeyi kavrayarak çekişi artırdığını belirtti.

Lastiği deforme etmek için oluşan enerjinin esnek yayların reaksiyonu ile geri döndüğünü ifade eden Benzing, ''Normal lastik gibi sıcaklık oluşturmuyor'' dedi.

Açıklamada, bu ürünün tasarım sürecini içeren videonun ''http://www.nasa.gov/offices/ipp/video/hallmarks_ moontires_index.html.'' internet adresinden izlenebileceği bildirildi.