- Gıdaların raf ömrünü uzatan makine geliştirdi

Adsense kodları


Gıdaların raf ömrünü uzatan makine geliştirdi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Tue 7 February 2012, 08:20 pm GMT +0200
Gıdaların raf ömrünü uzatan makine geliştirdi

Sakaryalı girişimcinin KOSGEB'den aldığı inovasyon desteği ile bir yıl içinde geliştirdiği ambalajlama makinesi, UV ışınlarıyla dezenfekte ettiği gıdaların raf ömrünü uzatıyor.

Ambalajlama makineleri üretimi yapan Melih Güreş'in 1 yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirdiği ambalajlama makinesi gıdaların raf ömrünün uzatılması için üç aşamalı dezenfekte imkânı sunuyor. Ambalajlama makinesinin KOSGEB'in desteğiyle 40 bin liraya geliştirilen prototipi, ilk aşamada gıda maddelerini ultraviyole ışınlarla bakterilere karşı dezenfekte ediyor, ikinci aşamada ambalajın içindeki oksijen vakumla çekiliyor ve son aşamada pakete azot veriliyor.

Güreş, KOSGEB'den gelen uzman heyetin makineyi inceleyerek onay verdiğini, KOSGEB aracılığıyla patent başvurusunda bulunduklarını belirterek, "Diş hekimlerinin dezenfekte işlemi için kullandıkları ultraviyole ışınları, ambalajlama makinesine uyarlamayı düşündüm. Cihazın çizimlerini yaptım ve KOSGEB'e başvurdum. KOSGEB yetkilileri, piyasada benzeri bir makinenin bulunmadığını belirterek, çalışmamda destek olacaklarını söylediler." dedi. Güreş, prototipini geliştirdikleri makineyi süt ürünleri üreten bir tesiste test ettiklerini söyledi. Güreş, makinenin bir ürünü 9 saniyede ambalajlayarak zaman tasarrufu sağladığını kaydederek, "Bu yeni hibrit teknoloji sayesinde gıdaları yüzde 50 daha uzun ömürlü yapmak artık mümkün olacak." diye konuştu.

AA