- Gıda maddesinin teslim alınmadan satılmaması

Adsense kodları


Gıda maddesinin teslim alınmadan satılmaması

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sat 4 February 2012, 04:31 pm GMT +0200
bölüm: 56

Gıda maddesinin teslim alınmadan satılmaması gerektiği

1291- İbn Abbâs (r.a.)’den rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v.) şöyle buyurdu: “Her kim bir gıda maddesi alırsa onu tamamen teslim almadan satmasın! İbn Abbâs der ki: “Ben her şeyin gıda maddesi gibi olduğunu zannederim.” (Buhârî, Büyü: 54; Müslim, Büyü: 8 )

Tirmîzî: Bu konuda Câbir, İbn Ömer ve Ebû Hüreyre’den de hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmîzî: İbn Abbâs hadisi hasen sahihtir. İlim adamlarının çoğunluğunun uygulaması bu hadise göre olup müşterinin gıda maddesinin teslim alınmadan önce satılmasını hoş görmemişlerdir. Bazı ilim adamları ise yenilip içilmeyen ölçüye tartıya girmeyen bir şey satın alan kimsenin onu tamamen teslim almadan önce satabileceğine izin vermişlerdir. İlim adamlarının bu konuda sıkı davrandıkları konu gıda maddesidir. Ahmed ve İshâk’ın görüşü de böyledir.


Alican 7-B
Sun 1 May 2016, 08:20 pm GMT +0200
Selamun Aleyküm ve rahmetullah ve berekatühü. Bizler bir gıda maddesinin tamamını almadan başka birisini satış yapmamalıyız. Bu şekilde yapanlardan oluruz inşAllah. Rabbim paylaşım için razı olsun.

Hazine Şahin 7D
Sun 1 May 2016, 08:24 pm GMT +0200
RABBİM PAYLAŞİMDAN DOLAYİ RAZİ OLSUN

Bilal2009
Sun 1 May 2016, 09:05 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Bir gıda maddesini bize geldikten sonra satmalıyız. Böylelikle eğer mal gelmez veya da gelirken bozulursa satamayacağız korkusundan ve kul hakkından kurtuluruz.  Rabbim paylaşım için razı olsun.