- Gece ve Gündüz Evradı

Adsense kodları


Gece ve Gündüz Evradı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
armi
Wed 23 December 2009, 05:42 pm GMT +0200
                Gece Ve Gündüz Evradının Bulunduğu Ayet-İ Kerimeler Hakkındadır.

Burada, gece ve gündüz evradını teşkil eden ayet-i kerimeleri zik­redeceğiz. ALLAH Teala buyurdu ki: "Düşünüp ibret almak veya şük­retmek isteyenlere gece ile gündüzü birbiri ardınca getiren de O´dur". (Furkan/62) Yüce ALLAH başka bir ayetinde ise şöyle buyur­maktadır: "Çünkü sana gündüzün uzun bir meşguliyeti vardır. Hem Rabbinin ismini an: Kendini her şeyden çekerek Rabbine yö-nel. (Müzzemmil/7-8) ALLAH Teala başka bir ayetinde ise şöyle bu­yurmaktadır: "Ve Rabbinin ismini sabah - akşam an! Gecenin bir bölümünde de O´na secde et. Hem de O´nu geceleyin uzun uzadıya teşbih et!". (İnsan/25-26)

Yüce ALLAH bir diğer ayetinde ise şöyle buyurur:
"O halde sen onların söylediklerine sabret de güneş doğmadan önce ve batma­dan önce hamd ile Rabbini teşbih et. Ve gece saatlerinde ve gündü­zün etrafında da O´nu teşbih et ki, ALLAH´ın rızasına eresin". (Ta-ha/130)

Yüce ALLAH, başka bir ayet-i kerimede ise şöyle buyurmaktadır:
"Çünkü gece kalkışı hem daha tesirli hem okuyuşça daha tesirli­dir." (Müzzemmil/6) Alah Teala başka bir ayette ise şöyle buyurur: "Ve gece saatlerinde ve gündüzün etrafında da O´nu teşbih et ki, Al­lah´ın rızasına eresin". (Taha/130)

Diğer bir ayette ise şöyle buyurmaktadır: "Yoksa o gece saatle­rinde kalkan, secdeye kapanıp kıyama durarak daima vazifesini yapan, Ahiretini hesaba katan ve Rabbinin rahmetini dileyen o kimse gibi mi olacaktı? De ki: ´Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?´ Ancak akıl sahipleri öğüt alırlar". (Zümer/9) ALLAH Teala baş­ka bir ayetinde ise şöyle buyurmaktadır: "Onlar geceleyin yataklarmdan kalktıklarında, korku ve ümit içinde Rablerine dua eder­ler". (Secde/16)

ALLAH Teala başka bir ayette de şöyle buyurmaktadır:
"Onlar Rableri için secde ve kıyamla gecelerler".(Furkan/64) ALLAH Teala başka bir ayette de şöyle buyurur: "Geceleri pek az uyuyorlardı. Se­her vakitleri bağışlanma diliyorlardı". (Zariyat/17-18)

ALLAH Teala başka bir ayette ise şöyle buyurur:
"Güneşin öğle vakti zevalinden, gecenin karanlığına kadar namaz kıl. Bir de sa­bah namazını kıl. Çünkü sabah namazı şahitlidir. Geceleyin de sa­na mahsus fazla bir namaz için de uykudan kalk. Teheccüd kıl". (İs-ra/78-79) Yine başka bir ayetinde şöyle buyurmaktadır: "Hem de gündüzün taraflarından ikisinde ve gecenin gündüze yakın saatle­rinde namaz kıl. Çünkü güzel işler, kötülükleri giderir. Bu, idraki olanlara bir öğüttür". (Hud/114)

ALLAH Teala başka bir ayetinde ise şöyle buyurmaktadır: "O hal­de akşama girerken, sabaha ererken ALLAH´ı teşbih edin. Göklerde ve yerde hamd O´nun içindir. Günün sonunda ve öğle vaktine girin­ce ALLAH´ı tenzih edin, namaz kılın". (Rum/17-18) [15]