- Gazze gemileri Türkiye yolunda

Adsense kodları


Gazze gemileri Türkiye yolunda

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
neslinur
Thu 5 August 2010, 11:09 pm GMT +0200


Türkiye’nin, Mavi Marmara saldırısının ardından ilişkilerin düzelmesi için İsrail’e ilettiği beş talepten biri bugün gerçekleşiyor.

Türkiye, Mavi Marmara, Defne ve Gazze adlı üç gemisini bugün İsrail’den teslim alacak.

Gemileri bugün teslim edeceğini ileten İsrail, konuyla ilgili olarak Türkiye’ye gönderdiği notada, üç geminin İsrail’e karşı bir daha benzer eylemlere katılmasının engellenmesi için Türk hükümetinden gerekli adımların atılmasını istedi.

31 Mayıs’tan bu yana İsrail’in Hayfa ve Aşdot Limanı’nda tutulan Mavi Marmara, Defne ve Gazze adlı üç gemi Türkiye’ye bugün iade ediliyor.

İkisi Hayfa, biri Aşdot Limanı’nda bulunan üç geminin Türkiye’ye getirilmesi için İskenderun, Mersin ve İstanbul’dan yola çıkan üç römorkör de bugün İsrail’de olacak.

İsrail, bugün gemiler haricinde, bu üç gemide seyahat eden yolcuların kişisel eşyalarını da Türkiye’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğine teslim edecek.

Bu üç gemide bulunan yolcular, eşyalarını büyükelçilik vasıtasıyla teslim alabilecekler.

Türkiye, İsrail’de bulunan gemilerin iadesi için İsrail’e geçen dönemde nota göndermişti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İsrail Türkiye’nin bu notasına cevaben bir notayı bu hafta Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’ne iletti ve gemilerin İsrail’e karşı gelecekte benzer eylemlerde bulunmaması için Türk hükümetinden gerekli adımları atmasını istedi.

Habertürk