- Gaziantep'e 100 milyon TL 'dijital' yatırım

Adsense kodları


Gaziantep'e 100 milyon TL 'dijital' yatırım

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
mumine
Mon 15 November 2010, 12:07 pm GMT +0200
Gaziantep'e 100 milyon TL 'dijital' yatırım

Turkcell Grubu şirketlerinden Superonline, “dijital şehirler” konseptiyle Gaziantep’e 100 milyon TL’lik yatırım kararı aldı.

Superonline, 2010 yılında gerçekleştirdiği yatırımları, ses, veri ve görüntü hizmetlerini, katma değerli servislerini, yurt içi ve yurt dışında operatörlerle yaptığı iş ortaklıklarını uluslararası fiber bağlantılarını ve “dijital şehirler” vizyonunu Gaziantep’te gerçekleştirdiği basın toplantısıyla açıkladı.

Bu yıl tamamı fiber optik altyapı çalışmalarına yönelik 500 milyon TL yatırım gerçekleştiren Superonline, 2010 sonuna kadar yaklaşık 23 bin kilometrelik altyapıyla Türkiye’nin dört bir yanına ve ara bağlantılarla komşu ülkelere ulaştıracağını açıkladı.

Firma açıklamasında, bugüne kadar Türkiye’nin Batı komşuları ile sağlanan fiber ara bağlantılar, önümüzdeki dönemde diğer komşulara da yayılarak Türkiye’nin Doğu ile Batı arasındaki köprü konumuna yeni bir anlam katacağı belirtildi.

Özellikle Batı Avrupa’da son yıllarda hükümetlerin ve yerel otoritelerin konuyu sahiplenmesiyle gelişen ve uygulanan “dijital şehir” konsepti, altyapının yanı sıra insanların hayatını kolaylaştırmayı temel öncelik olarak kabul etmeyi gerektiriyor. Bu konseptin temelinde; akıllı evlere entegre belediye hizmetleri, sürekli online esnaf topluluğu, otomatik sayaç okuma, online şehir güvenlik sistemleri, bilgilendirme kioskları, video gözlem, dijital tabelalar, coğrafi bilgi sistemine entegre adresleme, anlık pozisyona göre hizmet önerme, akıllı toplu taşıma sistemi entegrasyonu gibi uygulamalar bulunuyor.

Genişbant hız testi alanında dünya lideri sayılan Ookla araştırma şirketi tarafından 9 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında Speedtest.net ve Pingtest.net üzerinden toplanan verilere göre saniyede 12,82 megabit indirme hızı ile Superonline (Tellcom), sağladığı internet hızı ve müşteri memnuniyeti konusunda ilk sırada yer aldı.

Superonline, “dijital şehirler” vizyonu çerçevesinde Gaziantep özelinde 2010-2011 yılları toplamında yaklaşık 100 milyon TL değerinde yatırım yapmayı öngörüyor. Kentte Haziran 2010’da başlayan fiber optik altyapı çalışmaları Kasım ayı itibarıyla 180km’ye ulaşmış durumda ve yıl sonuna kadar 250km’lik altyapının tamamlanması hedefleniyor. Gaziantepliler’i hızlı ve kesintisiz internete kavuşturacak kazı çalışmaları, son teknoloji ürünü araçlarla, alışılmış kazı görüntülerine meydan vermeden, yalnızca 10cm’lik oluklar açılıp kısa sürede kapatılarak hızlı, kolay ve çevreye duyarlı şekilde gerçekleştiriliyor.