- Gazeteci olmam beni daha iyi bir insan yapmalı

Adsense kodları


Gazeteci olmam beni daha iyi bir insan yapmalı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sümeyra
Tue 19 April 2011, 02:20 am GMT +0200
Gazeteci olmam beni daha iyi bir insan yapmalı



Zaman'ın 25. kuruluş yıldönümü kapsamında gerçekleştirilen Türkiye'de Zaman fotoğraf projesine dahil olan dünyaca ünlü fotoğrafçı Ed Kashi, Türkiye'deki meslektaşlarıyla söyleşi yaptı.

"Hareket eden görüntüler ve durağan görüntüler arasındaki evlilik" sözleriyle tarif ettiği multimedyayı geleceğin medyası olarak değerlendiren ve bu yöndeki çalışmalarıyla tanınan Kashi, söyleşide fotoğrafın geleceği hakkında tahminlerini anlattı.

Irak kökenli bir ailenin Amerika'da dünyaya gelen ferdi olarak, toplumlar ve kültürleri üzerine çalışmayı seven Ed Kashi, tanıştığı bir İngiliz sanatçının eşinin Kürt olduğunu öğrenince, Kürtler üzerine çalışmaya karar vermiş. Uzun yıllar Irak'ın kuzeyinde ve Türkiye'deki Kürtlerle zaman geçiren Kashi, ardından yine bir petrol bölgesi olan Nijer Deltası'nı, ABD'nin Vietnam Savaşı sırasında kullandığı kimyasal maddeler yüzünden özürlü doğan çocukları çalıştı. Babasının hayatı üzerinden yaşlılarla ilgili projesini hayata geçiren Kashi, söyleşide "Kişisel projelerim olmadığı zaman kendimi yarım hissediyorum." sözleriyle genç meslektaşlarına mesaj verdi. Kashi, nasıl proje ürettiği sorusunu ise "Ben sürekli düşünüyorum, yeni ne yapabilirim diye. Bunu yaparken kendime işkence yaptığım zamanlar da oluyor." şeklinde cevapladı.

Ed Kashi, "Hayatım boyunca hiç bitmeyecek." dediği yaşlılar projesiyle ilgili ise şunları söyledi: "Toplumumuz her geçen gün yaşlanıyor. 30 yıl sonra ABD'de 65 yaşın üstündeki nüfus 18 yaşın altındakilerden fazla olacak. Peki biz bu insanlara nasıl bakacağız? Özellikle de ABD ve Batı dünyasında. Türkiye'de onlara ilgi gösteriyorsunuz. Peki biz ne yapacağız? Bu benim için çok önemli. Bir gazeteci olarak daha iyi bir insan olmam gerekiyor. Gazeteci olmam beni daha iyi bir insan yapmalı."



ZAMAN