- GAP bereket getirdi

Adsense kodları


GAP bereket getirdi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Mon 11 July 2011, 02:09 am GMT +0200
GAP bereket getirdi, Şanlıurfa'da konut fiyatları uçuyor

 Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) önemli bir bölümünün devreye girmesiyle bölgedeki arsa ve konut fiyatlarında astronomik artışlar oldu.
GAP'ın merkezi konumundaki Şanlıurfa'da 75 bin liradan başlayan daire fiyatları 750 bin lirayı buluyor. Popüler semtlerde henüz inşaat aşamasındaki 'akıllı binalar'ın metrekaresi 2 bin 250 liraya kadar çıkıyor. Projenin devreye girmesiyle hızlı nüfus artışı ve göç yaşanıyor. Nüfusun yüzde 45'inin kırsal kesimde yaşadığı Şanlıurfa'da son yıllarda özellikle sulamaya açılan alanlarda tarımda sağlanan gelir artışı ve çeşitli konularda üreticilere ödenen desteklemeler, bu sektörden geçinenleri yatırıma yönlendiriyor. Birikimlerini gayrimenkul ve arsa alarak değerlendirmek isteyenlerin talepleri fiyatları ciddi oranda artırıyor. Bölgede arsa fiyatlarının yüksek olduğu için TOKİ yeterince ucuz konut üretemiyor. Kira fiyatlarının semtine göre 300 lira ile 2 bin lira arasında değiştiği kentte gayrimenkul fiyatları da talep yoğunluğu nedeniyle her geçen gün artıyor.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, arsa fiyatlarının yüksek oluşunu, yeterli arsa üretilememesi ve çevre yollarının azlığına bağlıyor. Emlak Bilgi Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Karınca da emlak fiyatlarının yüksek oluşunun; arsa fiyatları, konut üretiminin azlığı ve yeni imara açılan bölgelerdeki altyapı çalışmalarının olmayışından kaynaklandığını ifade ediyor. Karınca, dönemsel olarak ham araziler üzerinde 'TOKİ'nin proje yapacak' dedikodularının çıkarılmasının piyasayı yükselttiğini vurguluyor. Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Güllüoğlu ise, "Harran Ovası ve arkeolojik SİT alanları hariç her tarafın imarı var. Ama her tarafta mülkiyetle ve altyapıyla ilgili sıkıntı var." diye konuşuyor.