- Ganimetin Beşte Birlere Taksim Edilmeden Önce Yenebilmesi

Adsense kodları


Ganimetin Beşte Birlere Taksim Edilmeden Önce Yenebilmesi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
sidretül münteha
Thu 3 November 2011, 04:24 pm GMT +0200
8. Elde Edilen Ganimetin Beşte Birlere Taksim Edilmeden Önce Yenebilmesi

 
İmam Malik'ten: Benim görüşüme göre, müslümanlar düş­man topraklarına girdikleri zaman elde ettikleri yiyeceklerden aralarında taksim edilmeden önce yiyebilirler.
imam Malikten: Bana göre, elde edilen develer, sığır ve ko­yunlar da yiyecek gibidir. Müslümanlar düşman topraklarına girdikleri zaman bunlardan yiyebilirler. Şayet müslümanlar toplanıp taksim edinceye kadar, elde edilenler yenmeyecek olur­sa bozulurlar. Bu durum ise orduya zarar verir. Onun için elde edilenin tamamının yenmesinde bir mahzur yoktur. Ayrıca, or­du mensuplarından birinin elde edilen ganimetten bir miktar biriktirerek evine getirmesini de doğru bulmam.
imam Malik'e: «Düşman topraklarında elde edilen yiyecek­lerden yiyen, azık alan adamın artan yiyecekleri saklayarak evine getirip yemesi mi, yoksa memleketine gelmeden onları sa­tarak parasından yararlanması mı onun için daha iyidir?» diye soruldu. Şu cevabı verdi: Eğer savaşta iken satarsa, bedelini or­tak ganimete ilave eder, şayet yanına almış olduğu azıkla mem­leketine kadar gelmişse ve bu da azsa onu yemesinde ve ondan yararlanmasında bir mahzur yoktur.