- Fransızlar başörtüye Fransız kalmak istiyor

Adsense kodları


Fransızlar başörtüye Fransız kalmak istiyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sat 31 August 2013, 01:16 pm GMT +0200
Fransızlar başörtüye Fransız kalmak istiyor



Tartışmaya Cumhurbaşkanı Hollande de katıldı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, üniversitelerde başörtüsünün yasaklanması konusunda ortaya çıkan tartışmaya son noktayı koydu. Konu ile ilgili Le Monde gazetesinin sorularını yanıtlayan Hollande, “Yeni bir yasaya ihtiyaç yok” ifadesini kullandı.

Ünlü Fransız filozof Montesquieu'ye atıfta bulunan Hollande, “Faydasız yasa, gerekli yasayı zayıflatır” ifadesini kullandı. İktidardaki sosyalist hükümetin İçişleri Bakanı Manuel Valls, üniversitede başörtüsünün yasaklanmasına ilişkin raporu "dikkate değer" bulmuştu.

Bakan Valls, iktidardaki solcuların başörtüsüne yönelik yeni bir yasaklamaya karşı olduklarının altını çizerken, Fransa Entegrasyon Yüksek Kurulu'nun üniversitede başörtüsüne yasak isteyen raporunu, "dikkate değer" şeklinde yorumlamıştı. Fransa Entegrasyon Yüksek Kurulu'nun (HCI)  raporunu değerlendiren Valls, Laiklik Gözlemevi'nin çalışmaları ve önerilerinin yasa yapımındaki önemine dikkati çekerek, HCI'nin hazırladığı ve yüksek öğrenimde dini sembollerin tamamının yasaklanmasını içeren 12 maddelik raporun "dikkate değer" olduğunu vurgulamıştı. Valls'in, solcuların Müslümanların kullandığı başörtüsüne yönelik yeni bir yasaklama kararı almaya karşı olduklarını belirtmesi, buna rağmen yasağı savunan HCI'nın raporuna olumlu bakması, "yasağa açık kapı" olarak yorumlanmıştı.

Le Figaro'nun 6-7 Ağustos'ta yaptırdığı kamuoyu anketine göre Fransızların yüzde 78'i başörtüsünün üniversitede yasaklanmasını istiyor. Laiklik Gözlemevi'nin martta kurulmasıyla resmi görevi sona eren HCI'nın sunduğu 12 maddelik raporda, üniversite binalarında her türlü dini sembolün yasaklanması önerilmişti.

Fransa'da 2004'te orta öğrenim kurumlarında başta başörtüsü olmak üzere dini semboller yasaklanırken, yüksek öğrenim için herhangi bir kısıtlama getirilmemişti. Ayrıca 2011'de kamuya açık alanlarda peçe veya burka gibi yüzü tamamen kapatacak kıyafetlerin giyilmesi, güvenlik gerekçesiyle yasaklanmıştı.

AA

ebu avane
Sat 31 August 2013, 04:37 pm GMT +0200
İslamın olmadığı dinin. vicdanın omadığı üniversitelerde yetişen nesilden hayrmı bekleniyor ...

reyyan
Sat 31 August 2013, 10:24 pm GMT +0200
Fransa bir çok şeye Fransız kalmak istiyor ama nafile Hak ve Hakikat heryerde parlayacaktır inş.

cerendemir
Sun 1 September 2013, 12:49 am GMT +0200
Laikliği,demokrasiyi savunan Fransa.Yaptığı,söylediği,savunduğu birbiriyle örtüşmeyen Fransa.Ne olursa olsun her zaman her yerde gene İslamiyet,gene Müslümanlar haklı çıkar.

Rüveyha
Mon 2 September 2013, 12:30 am GMT +0200
Allahın izniyle onların başörtüsünü istememesi ya da fransız kalmalar tamamen kendilerine zarar getirir..Kim ki Allahın ayetini yalanlarsa karşısın da Rabbimizi bulur..