- Fransadaki Müslümanlar haklarını arıyor

Adsense kodları


Fransadaki Müslümanlar haklarını arıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Thu 28 October 2010, 01:05 am GMT +0200
Fransa'daki Müslümanlar haklarını arıyor



Fransa'daki Entegrasyon Yüksek Konseyi'nin hazırladığı resmi rapor, Müslüman öğrencilerin ve ailelerin devlet okullarındaki dini taleplerinin hızla arttığını ortaya koydu

Burka ve peçeyi geçen ay yasaklayan Fransa'da Entegrasyon Yüksek Konseyi'nin hazırladığı resmi rapor, Müslüman öğrencilerin ve ailelerin devlet okullarındaki dini taleplerinin hızla arttığını ortaya koydu. Rapor, Fransa'daki Müslüman göçmen çocuklarının dünya dinleri, Yahudi soykırımı, evrim, Fransa'nın Cezayir savaşı, İsrail-Filistin sorunu ve Haçlı Seferleri gibi konuların işlendiği ders ve münazaralarda yer almayı reddettiklerine, helal gıda talep ettiklerine ve Fransız kültürünü ve değerlerini kabul etmediklerine dikkat çekiyor. Gelecek ay son hali hükümete sunulacak olan rapor geçen hafta sonunda Journal du Dimanche gazetesinde taslak halinde yayınlandı.

Öğretmenlere eğitim verilsin


"Öğretmenlerin dini baskılara karşı koyması giderek zorlaşıyor" ifadesinin yer aldığı raporda laiklikle ilgili oluşabilecek belirgin sorunlarla ilgili öğretmenlere eğitim verilmesi öneriliyor. Fransa'da 65 milyonluk nüfusun yaklaşık 5.5 milyonu Müslüman. Ancak son dönemde artan Müslüman nüfus nedeniyle bazı zorluklar yaşanmaya başladığı ifade ediliyor.

Radikal