- Finlandiya'da alkol yasağı

Adsense kodları


Finlandiya'da alkol yasağı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sat 24 August 2013, 12:59 pm GMT +0200
Finlandiya'da alkol yasağı



Kuzey Avrupa ülkesi Finlandiya ağır alkol yasakları getiriyor. Fin hükümetinin amacı alkol tüketimini yüzde 25 azaltmak.

Benzer alkol yasakları Türkiye'de tepki toplamış hatta Gezi ayaklanmasının bahanelerinden biri olarak görülmüştü. Ancak şimdi bir Avrupa Birliği ülkesi olan Finlandiya'da da benzer hatta daha ağır yasaklar gündemde. Finlandiya'ya yeni alkol yasakları geliyor.

Alkol tüketimini en az yüzde 25 azaltmayı planlayan Fin Hükümeti, yapacağı kanun değişikleriyle bunu gerçekleştirmeyi planlıyor.

Finlandiya Sosyal ve Sağlık Bakanlığı alkol tüketimini azaltmak için, Cuma ve Cumartesi günleri saat 18'den sonra ve Pazar günü ise tam gün satış yasağı getirmeyi planlıyor.

Buna ilave olarak bira gibi içeceklerde alkol oranı yüzde 4.5'den yüzde 3.5'e düşürülecek, açık alanlarda alkol içilmesine de yasaklar getirilecek, alkol vergisi artırılacak, restoran ve barların şimdiki kapanış saatlerinden daha önce kapanmaları da yeni düzenlemede yer alacak.

Yeni düzenlemeyler barlar ve içkilii restorantlar saat 02.00 yerine 01.00'de ve diskolar ise saat 04.00 yerine 03.00'te kapanacaklar.

Rota Haber

Rüveyha
Sat 24 August 2013, 07:44 pm GMT +0200
Nedense Türkiyede yapılan yasaklar çok göze batıyor..Ama aynı yasağı yabancı bir ülke yapsın hemen yaptıklarımız doğrular nitelikteymiş gibi algılıyoruz...Artık biz birilerini değil birileri bizi örnek alsın.Ülke olarak bunu yapabilicek güçteyiz....

ebu avane
Sat 24 August 2013, 09:00 pm GMT +0200
Finlandiya değil sadece bir cok ülke de bu yasak yürürlüğe geçirilmeye çalışılıyor ... Akıl sahibi herkes bir gün anlayacak er yada geç .. Bunların şuan yapmaya çalıştığını Peygamber ef. sallallahu aleyhü vesellem 1400 yıl öncesinde yapmıştır. Ben bu uygulamaların cok da faydalı olacağını düşünmüyorum ... Bir insan Allahın yardımı olmadan hiç birşey yapamaz işte gün gelecek bunu da anlayacaklar er yada geç .

ehlidunya
Sat 24 August 2013, 09:11 pm GMT +0200
Artık biz birilerini değil birileri bizi örnek alsın.Ülke olarak bunu yapabilicek güçteyiz.Abla size katılıyorum bizde artık bu yasakları uygulayan o kutlu ülkelerden oluruz allah yolumuzu açarda bu mübarek millet o yolda gider allah razı olsun

cerendemir
Sat 24 August 2013, 10:53 pm GMT +0200
Elhamdülillah ki bu haberleri duyuyoruz.Gitgide kötülüğün anası olan içki kalkacak insan hayatından.