- Filo yarın demir alıyor

Adsense kodları


Filo yarın demir alıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Mon 27 June 2011, 02:39 pm GMT +0200
Filo yarın demir alıyor    
   
Mavi Marmara’nın katılmayacağı Özgürlük Filosu’nun Salı günü (yarın) Gazze’ye doğru hareket edeceği belirtildi. Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, 10 gemiden oluşacak filoya 500’e yakın aktivistin katılması bekleniyor. Gazeteye açıklama yapan yetkililer, İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın yoğun çabaları sonucu filoya katılımın düşük seviyede kaldığına dikkat çekti.
 

İSRAİL’DEN TEHDİT
İsrail hükümeti, bu hafta yola çıkması beklenen Gazze filosuna katılacak gazetecilere ‘İsrail’e 10 yıl boyunca giremezsiniz’ tehdidi yaptı. İsrail hükümetinden yapılan açıklamada, Gazze filosu ‘tehlikeli bir provokasyon’ ve ‘İsrail hukukunun uluslar arası ihlâli’ şeklinde nitelendirildi. Açıklamada, filoya katılanların 10 yıl boyunca İsrail’e girememe ve diğer yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği tehdidi yapıldı. İsrail, Hamas’ın kontrolündeki Gazze Şeridi’ni 4 yıldır abluka altında tutuyor.
 
BATI ŞERİA’DAKİ DUVARIN BİR KISMI YIKILIYOR
       
İsraİl Yüksek Mahkemesinin 4 yıl önce aldığı kararın uygulanması kapsamında, Batı Şeria’da Filistin topraklarını ayıran duvarın bir bölümünün yıkılmasına başlandı. Yüksek Mahkeme, duvarın güzergâhının, yakında bulunan Modiin İllit adlı yerleşime güvenlik sağlamadığı gerekçesiyle yıkımına karar vermişti. Topraklarının yarısını, duvarın inşası üzerine kaybeden Bilin Köyü sakinleri de sürekli olarak protesto gösterileri düzenliyor ve İsrail askerleriyle çatışıyordu. Bu köy, duvara karşı muhalefetin simgesi durumuna gelmişti. İsrail bu duvarı, Filistinli intihar bombacılarına karşı tedbir gerekçesiyle 2002 yılında inşa etmeye başladı. 

yenişafak