- Filistin, İslam aleminin en büyük sorunu

Adsense kodları


Filistin, İslam aleminin en büyük sorunu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Sat 2 July 2011, 01:44 am GMT +0200
Filistin, İslam aleminin en büyük sorunu



Kazakistan’ın başkenti Astana’da üç gün süren İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 38.Dışişleri Bakanlar Toplantısı sona erdi.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da üç gün süren İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 38.Dışişleri Bakanlar Toplantısı sona erdi.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhasanoğlu, Astana toplantısında tarihi kararların alındığını söyledi. Kazakistan Dışişleri Bakanı Yerjan Kazukhanov ile basın mensuplarının karşısına çıkan İİT Genel Sekreteri İhsanoğlu, Filistin sorunun İİT’nin ve İslam Dünyası’nın  en büyük sorunu  olduğunu söyledi. 57 ülkeden bine yakın  ve  25 uluslararası kuruluşun katıldığı toplantıda,  Kuzey Afrika ile Arap dünyasında  yaşanan gelişmelerin tüm yönleri ile ele alındığını söyleyen İhsanoğlu, ‘’Bugün dünyanın başına bela olan en önemli meselelerin temel kaynağı Filistin meselesidir. Filistin’in devlet olarak tanınması ve İsrail’in tavrını yeniden gözden geçirmesi hususunda İİT üyesi tüm ülkeler hemfikir olduklarını ortaya koymuştur’’ dedi. İhsanoğlu, örgütün adı, amblemi ve bayrağının   değiştirildiği hatırlatarak  yeni bir sayfa açtıklarını aktardı. Türkiye’yi  Devlet Bakanı Mehmet Aydın’ın temsil ettiği toplantıda AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve TÜRKPA Genel Sekreteri Ramil Hasanov da birer konuşma yaptı.

Star

 

Canani
Sat 2 July 2011, 08:38 am GMT +0200
Rabbim ne olur filistinli kardeşerimizi sen koru ..Onları en güzel mukafaatlarla ödünlerdir..Nerde varsa hangi kardeşim zordaysa rabbim onu biliyor ve unutmaz elbbete ..Yüce mevla kullarını sever sayar önemeer..Rabbimi gönülden sevmek dileğiiyle selmtle...