- Fatih Üniversitesi'ne 3 bin 500 kişilik cami

Adsense kodları


Fatih Üniversitesi'ne 3 bin 500 kişilik cami

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Fri 18 May 2012, 03:05 pm GMT +0200
Fatih Üniversitesi'ne 3 bin 500 kişilik cami

  Fatih Üniversitesi'nin İstanbul Büyükçekmece'deki kampüsünde 3 bin 500 kişilik cami için temel atıldı.'Mehmet Hasırcılar Camii'nin temel atma törenine Fatih Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Sadık Kesmeci, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Şerif Ali Tekalan, işadamı Mehmet Hasırcılar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Zaman Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ali Akbulut ve birçok davetli katıldı.
5 bin metrekarelik alana yapılan caminin temel atma töreni Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. İşadamı Mehmet Hasırcılar, bu caminin herkese hayır ve güzellikler getirmesini diledi. Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan ise caminin bir yıl içerisinde tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığını söyledi. Üniversite içerisinde 12 bin kişinin eğitim gördüğünü ve böyle bir ihtiyacın olduğunu belirten Tekalan şöyle konuştu: "Bizlerin tek gayesi insanlığa her şekilde faydalı olmaktır. Yaşadığımız dünyaya güzel bir eser bırakabilirsek bundan mutluluk duyarız. Mehmet Hasırcılar Beyefendi gibi önemli şahsiyetlerle bir arada olmak bizim ve toplumumuz için gerçekten büyük bir şans. Dünya böylesine iyi niyet sahibi insanlarla beraber daha da güzelleşecektir." Mütevelli Heyet Başkanı Sadık Kesmeci ise, "Bu güzel iş, hem bu dünyada hem öteki dünyada hayırlara vesile olacaktır. Dinimiz insanlara yardım etmeyi ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamayı önemsemiştir. Bu sebeple Mehmet Hasırcılar Beyefendi'nin cami yapımına olan katkısı çok kıymetlidir." dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ise Fatih Üniversitesi'nin, kurulduğu ilk günden bu yana topluma faydalı olmak için çalıştığını ve hizmetlerini bu duygu etrafında gerçekleştirdiğini ifade etti. Akgün, "Bir dünya üniversitesi haline gelen bu kuruma her zaman destek vermeye hazırız." diye konuştu. İSTANBUL ZAMAN

zaman