- Faizsiz ticaret istiyoruz

Adsense kodları


Faizsiz ticaret istiyoruz

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Thu 6 August 2009, 05:38 pm GMT +0200


ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca: "Biz ilkesel olarak faiz anlayışına tamamen karşıyız" dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, "Biz ilkesel olarak faiz anlayışına tamamen karşıyız" dedi.

"Bize göre sıfır faiz küresel ekonomik denge için olmazsa olmaz şarttır" diyen Mustafa Koca, "Kapitalist telakkinin asla kabul etmeyeceği bu tez, tüm insanlık için adil bir gelir dağılımı ve bir kısım insanların aşırı zenginleşmesinin doğal engelidir. Bu da sömürü çarkının sıfıra yaklaşması anlamına gelmektedir" şeklinde konuştu.

Faiz cazibesinin ekonomileri getirdiği durumun, son krizle birlikte tüm dünyanın gördüğüne dikkat çeken Mustafa Koca, "Eğer büyüme, sanal değil gerçek değere dayalı büyümeler şeklinde olsaydı bu kadar yüksek tahribatlı bir krizi görme ihtimali yoktu" dedi.

Mustafa Koca, paranın belirli ellerde toplanmasının en pratik yolunun faiz sistematiği olduğunu savunarak, ''Bu da sömürüye, gelir dağılımını bozmaya giden yolun başlangıcıdır. Nerede aşırı yığılma bir kısım özel ellerde toplanıyorsa orada mutlaka büyük kesimler fakirliğe mahkum ediliyorlar. Şimdi yapılacak olan iş, faiz matematiğinin sıfıra doğru yürütülmesinin sağlanmasıdır'' görüşünü dile getirdi.
Haber 7