- Ezanı Türkçeye çevirmekten umre ziyaretinde vazgeçmiş

Adsense kodları


Ezanı Türkçeye çevirmekten umre ziyaretinde vazgeçmiş

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 13 May 2012, 12:59 pm GMT +0200
Ezanı Türkçeye çevirmekten umre ziyaretinde vazgeçmiş



Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Sami Uslu, 12 Eylül darbesinin mimarı eski Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanı Kenan Evren hakkında ilginç bir bilgi verdi.

Buna göre Evren, 1984 yılında çıktığı umre ziyaretinde gördüğü manzara sayesinde ezanı Türkçeye çevirme fikrinden vazgeçmiş.

Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen söyleşiye katılan Sami Uslu, Cidde Din Hizmetleri Müşaviri olduğu dönemde umreye gelen Kenan Evren'le ilgili anılarını anlattı. Evren'in, tavaf sırasında okunan duaların Türkçeye tercüme edilmesini istediğini dile getiren Uslu, "Cidde'ye döndüğümüzde bana, 'İyi ki buraya gelmişiz. Umre dönüşünde bir karar çıkartarak ezanı tekrar Türkçeye çevirmeyi düşünüyordum. Ama baktım ki önümden Malezyalı, İranlı, Amerikalı geçiyor. Ezan her ülkenin kendi dilinde olursa din dinlikten çıkar. Bu yüzden vazgeçtim.' dedi. İki ay sonra ise Milli Güvenlik Konseyi üyeleri umreye geldi. Kendilerine 'Nasıl oldu bu iş?' diye sorduğumda bana, 'Cumhurbaşkanımız gelince biz durur muyuz? Onun yaptığını yapmak mecburiyetindeyiz.' dediler." diye konuştu.

Umre sırasında yaşanan ayakkabı tartışmasını da aktaran Uslu şunları kaydetti: "Kendisi Harem'e 'cami' diye hitap ediyordu. Bana 'Ben o camiye ayakkabıyla gireceğim' dedi. Ben de böyle bir şeyin kesinlikle olamayacağını söyledim. 'Ne aksi adamsın. Girerim. Ben senin reisine sordum, olur dedi.' diyerek bana kızdı. Ben de 'Benim reisim de olur demez, bir imam dahi olur demez. Yalınayak girmelisiniz.' diye karşılık verdim. Sonradan öğrendim ki başkanımız Tayyar Altıkulaç ile bizzat kendisi değil yaverleri konuşmuş. Kenan Evren de 'Bunu yapar bu adamlar.' diyerek ayakkabılarını çıkardı."

reyyan
Sun 13 May 2012, 04:41 pm GMT +0200
İlginçmiş vesselam, dünya ne garip...