- Ezan yasağında geri adım!

Adsense kodları


Ezan yasağında geri adım!

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Sat 7 November 2009, 02:04 am GMT +0200


Azerbaycan ülke genelinde uygulamayı düşündüğü ezan yasağından vazgeçti

Azeri basınında yer alan haberlere göre ülkede mevcut olan ezanın hopörler ile okunması meselesine dair çıkan sorunlar çözüme kavuştu. Kasım ayının 3'ünde Bakü'de, dün ise Gence'de ezanın hopörler ile okunmasına tekrar müsaade edildi.

Özellikle de ülkenin ikinci büyük şehri Gence'de cami cemaatları ile emniyet birimleri arasında sorunlar yaşanmış ve polisin vatandaşlara karşı baskı yaptığına dair haber ülkenin her tarafına yayılmıştı.

Müsavat gazetesinin haberine göre Gence şehir valisi Eldar Ezizov'un sorunun yaşandığı "Şah Abbas" camisini ziyaret etmesinden sonra sorunun çözüldüğü açıklandı. Vali sorunun kaynağının devlet memurlarının kendi aralarında anlaşmazlık çıkması ile açıkladı.

Muhalif Musavat partisinin başkanı İsa Kamber camilerin kapatılmasını, ezanın yasaklanması konusunda sıkıntıların yaşanmasını iktidarın yanlış politikası olarak değerlendirdi. Ezanın manevi değerine dikkat çeken Kamber insanların bu sesten rahatsız olmalarına dair çıkan haberleri ise yalanladı ve buna inanmadığını sözlerine ekledi.

Diğer muhalif siyasiler Ali Kerimli, Ümit Partisinin başkanı milletvekili İgbal Ağazade, milletvekili Penah Hüseyin iktidarının ezana yönelik attığı adımların yanlışlığına dikkat çekti.
Dünya Bülteni