- Ezan sesinden etkilenerek Müslüman oldu

Adsense kodları


Ezan sesinden etkilenerek Müslüman oldu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Thu 5 January 2012, 09:52 pm GMT +0200
Ezan sesinden etkilenerek Müslüman oldu

Adana'nın Kozan ilçesinde, Ali Öztürk ile evli olan Rus Marina Andzhelina ezandan etkilenerek Müslüman oldu.

Yaklaşık bir yıl önce evlendiği Ali Öztürk ile Kozan Müftülüğü'ne müracaat eden Marina Andzhelina Öztürk (21), ilçe müftülüğünde düzenlenen "ihtida" töreninde Müftü Feramüz Beydoğan ve şahitlerin huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek kendi isteğiyle "Melek" adını aldı. Andzhelina, ihtida belgesini Müftü Beydoğan'dan aldı.

Kozan Müftüsü Feramüz Beydoğan, bir bayanın, İslam dinine girmesine şahit olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Rus uyruklu Moskova doğumlu bu hanımefendi Müslümanlığı seçti. Hiç kimse kendini zorlamadı. Burada Kelime-i Şehadet getirdi. İslam'ın bazı emirlerini ve yasaklarını kendisine anlattık. Kabul etti. Bundan sonraki hayatında da bunları yaşayacağını söyledi. Bugün dünyada ve Avrupa'da özellikle gençler İslam'a giriyor. Son 10 yılda İngiltere'de yüz bin genç, Danimarka'da beş bin genç Müslüman oldu. Dünyanın her yerinde İslam'a büyük teveccüh var. Çünkü İslam insana dünya ve ahiret mutluluğunu getiriyor. Ölümün yokluk olmadığını, Allah'a kavuşmak olduğunu, cennetin olduğunu, müjdeler olduğunu belirtiyor, insanı mutlu ediyor. Bundan dolayı da bu hanım kardeşimizde araştırmış. Kendi iradesiyle İslam'ı seçmiştir."

Marina Andzhelina da İslamiyet'i seçtiği için çok mutlu olduğunu belirterek, kadına gerçek hakkını İslam dininin verdiğini söyledi. Marina Andzhelina'nın eşi Ali Öztürk de Andzhelina ile 2,5 yıl önce Antalya'da tanıştıklarını, bir yıl önce de evlendiklerini belirterek, eşinin ezan sesinden etkilenerek Müslüman olduğunu söyledi.

Şahitliklerini Yusuf Kaplan ve Mehmet Eroğlu'nun yaptığı törende Kozan Müftüsü Feramüz Beydoğan, Müslüman olan Marina Andzhelina'ya İhtida belgesi ile Kur'an-ı Kerim, İslam İlmihali ve İslamiyeti anlatan bazı kitaplar hediye etti.

Sabah

SevD@_GüLü
Sat 14 January 2012, 11:51 am GMT +0200
maşAllah ne güzel haber Allah mubarek etsin inşAllah...
Allah razı olsun...