- Eyüpsultan'da 5 bin kişiye bayram tatlısı

Adsense kodları


Eyüpsultan'da 5 bin kişiye bayram tatlısı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Wed 31 August 2011, 05:28 pm GMT +0200
Eyüpsultan'da 5 bin kişiye bayram tatlısı

  Türkiye'nin birçok ilinden her gün binlerce kişiyi misafir eden Eyüpsultan'da, Ramazan Bayramı sabahında bir Osmanlı geleneği daha canlandırıldı. Binlerce kişi Eyüp Sultan hazretlerinin huzurunda bayramlaştı.
Eyüp Belediyesi tarafından, bayram namazından çıkan 5 bin kişiye bayram şekeri ve lokum ikram edildi. Ramazan'ın ilk günü tarihî Galata Köprüsü üzerinde on bir ayın sultanını karşıladıklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, "Bugün de Ramazan'ı Eyüp Sultan Hazretleri'nin manevî huzurunda uğurluyoruz. Buradaki manevî huzur ve bayram coşkusu hepimizi sardı. Sabah namazı için camiye gelen ve meydanı dolduran misafirlerimizle bayramlaşmak istedik. Onlara çok eski bir Osmanlı geleneği olan bayram şekeri ve lokum ikram ettik. Bu ikramımızın yanında çay, meşrubat ve kuru pasta sunduk. Bayramlaştık, tatlı yedik tatlı konuştuk. Önemli olan sevgi, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşliktir." dedi.

Öte yandan, Türkiye'ye gezmek için gelen Müslüman turistlerin tercihi ise Sultanahmet Camii oldu. Özellikle Sultanahmet'i tercih eden vatandaşlara ise namaz sonrası kapıda lokum ikram edildi.



mavi derinlik
Wed 31 August 2011, 06:45 pm GMT +0200
     İstanbulda yaşayanlar kıymetini bilsinler, ve mutlaka bir kez olsun böyle tarihi geleneklerimizin canlandırılmasına şahitlik etsinler... Çok güzel faaliyetler bu faaliyetler.. Bayram extra olmalı.. Her gün ile aynı olmamalı..