rray
sidretül münteha
Mon 20 September 2010, 03:35 pm GMT +0200
Ey Gönül! Acılara Sabret
Ey gönül ,acılara sabret . Çünkü onlar seni kahretmek için değil ;sınamak , terbiye etmek , kemale erdirmek için gelirler ;Hem de geçicidirler ,ebediyen kalmayacaklar . İmana ve ümide sarıl . Bil ki hiçbir gece ebedi değil ; her karanlığın sonunda bir fecir saklı .
Alemlerin Rabbi ' ne (c.c.) ,kalbin sahibine kulak ver ey gönül . Sabrı öğren , gayesini anla .Ne olur , gözlerin yaşarsa da , dilin ancak Rabbi'nin razı olduğu söz söylesin . Bu yaşlara katlanmayı bil ey gönül , varacağın menzil hatırına . Düşün ey gönlüm , onları sana yönelteni düşün ... Bunu diline vird et , aradığın her teselli onda saklı : " Onlar ki ...Onlara bir musibet isabet ettiği zaman şöyle derler : Biz ALLAH'a aidiz ve elbette sonunda O'na döneceğiz. " (Bakara süresi 156 )
Ve Peygamberini , Peygamberleri düşün . Sabır onların ahlakı . Bak , Yusuf'undan ayrı düşen gözü yaşlı Yakup Peygamber nasıl sabretmiş .Hz. Eyyub a.s. sabır ateşinde nasıl yanmış . Ve o sevgililer sevgilisi , ve O'nun mübarek sahabileri ...Hüzün yıllarında , Şibi muhasarasında , Taif'te ,Tebük'te , Bedir'de , Uhud'da ,Hendek savaşında sabır şerbetini nasıl yudum yudum içtiler. Bir adım sapmadan ,kalplerini sahibinden bir an ayırmadan nasıl ışıdılar , nasıl ışık verdiler ...Sakın sende yolundan şaşma ey gönül ; itaat et .Zira bu yol sabırdan ibaret .
Sabrın zıddı aceledir .Acelenin meyvesi ise , üzüntüdür ey gönül . Öyleyse çabalarının ,amellerinin mükaatını beklerken ne olur acele etme . Sabrın özündeki tevekkülü gör , her şeyin sahibine dayanmayı öğren .Beklediğin ilahi yardım yalnızca sabrın sonunda gelecek ey gönlüm .Ama sakın tuzağa düşme ; tedbirsiz sabır , çalışmadan yapılan tevekküle benzer . Hiçbir müsibete ağır ve çekilmez gözüyle bakma .
Evet , sabır acıdır ey gönlüm . Bunu en iyi sen bilirsin .Hangi ümit diye sorma bana , bütün ümitler imanında saklı . İmanın var , demek ki ümidin var . Gideceğin yer , göreceğin cemal var . Senin menzilin var . Seni hasretle bekleyen cennet ehli var .Sana kucak açmış ebediyyet var .
Şimdi sus gönlüm . Sus ve teslim ol . Fani umutlarla tükenmekten vazgeç . Dünya buna değmeyecek kadar kısa . Sabır zamanı kısa . Bir şimşek ışığının parıltısı kadar kısa .
Unutma ey gönül , burası dünya .. Sefası da fani , cefası da ...Fakat ebediyyet var , ebedi vatan . Orada nankörler için hazırlanmış bir ateş mahzeni var ki , orada sabah olmayacak , horozlar da ötmeyecek . Orada sabretmek imkansız .
Öyleyse nankör olmaktan kork ve ey gönlüm , geçici elemlere ve imtihanlara sabret . Bilirim bu dünya bir imtihan yurdu . Ama duvarlarında daima ümide , kurtuluşa ,selamete açık iman ve ümit pencereleri var . Bu pencerelerden mesut geleceğini gör..Bazen belin bükülecek , dizlerin dermansız kalacak .Ama sakın sabrın tükenmesin ey gönlüm , ruhunu ebediyete taşıyorsun .
Sabret gönül , şurada karşı kıyıya ne kaldı ? Bu dünya zindanına muvakkaten mahkumsun , şükret ki müebbeden değil !...
Sabret gönlüm yol çok uzun değil , az kaldı...Alıntı
sümeyra
Thu 7 June 2012, 11:06 pm GMT +0200
Sabır; başta acı ama sonrası tatlı bir meyve imiş..Rabbim taşıyamayacağımız yükü yüklemesin yine de inşaallah..
Hadice
Fri 8 June 2012, 10:18 am GMT +0200
Amin Amin Amin inşaallah ablam Rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun..
Alemlerin Rabbi ' ne (c.c.) ,kalbin sahibine kulak ver ey gönül . Sabrı öğren , gayesini anla .Ne olur , gözlerin yaşarsa da , dilin ancak Rabbi'nin razı olduğu söz söylesin . Bu yaşlara katlanmayı bil ey gönül , varacağın menzil hatırına..
sabredebilmek duasıyla inşaallah. inşaallah. inşaallah.
Emeğine sağlık kardeşim..Rabbim razı olsun
reyyan
Mon 10 June 2013, 11:35 am GMT +0200
Unutma ey gönül , burası dünya .. Sefası da fani , cefası da ...Fakat ebediyyet var , ebedi vatan . Orada nankörler için hazırlanmış bir ateş mahzeni var ki , orada sabah olmayacak , horozlar da ötmeyecek . Orada sabretmek imkansız .
Rabbim bizleri sabredenlerden eylesin...
ehlidunya
Mon 10 June 2013, 12:42 pm GMT +0200
Ey gönül ,acılara sabret . Çünkü onlar seni kahretmek için değil ;sınamak , terbiye etmek , kemale erdirmek için gelirler ;Hem de geçicidirler ,ebediyen kalmayacaklar . İmana ve ümide sarıl . Bil ki hiçbir gece ebedi değil ; her karanlığın sonunda bir fecir saklı .
ALLAH bizleri hayırlı bir fecri sadıka ulaştısın inşaallah
Rüveyha
Wed 26 March 2014, 02:03 pm GMT +0200
Sabret gönlüm yol çok uzun değil , az kaldı...
Bu güzel söz yüreklere su serpiyor adeta..Mevlam sabırlı kullarından eylesin..Ebediyet yurdu için en çetin imtihanlara bile katlanabilen, Mevlamdan gelen başım gözüm üstüne diyebilen gönle sahip olmak dileğiyle inşaAllah..
Zeynep7D
Wed 26 March 2014, 03:04 pm GMT +0200
"Ben tasa ve üzüntümü ancak Allah'a arz ederim" (Yusuf Suresi , 86.ayet)
İnsanın iç acılarının toplamı Rabbinden uzaklığı kadardır. Allah'a yaklaştıkça dertlerimiz hafifleyecektir. Allah'ın verdiği derdin dermanı da vardır elbet. Ne kadar çok olsa da derdin vardır bir bildiği derdi verenin .
DERDİ DÜNYA OLANIN DÜNYA KADAR DERDİ OLUR.
mevlüdekalınsaz
Fri 12 September 2014, 06:06 pm GMT +0200
Sabrın özündeki tevekkülü gör , her şeyin sahibine dayanmayı öğren .Beklediğin ilahi yardım yalnızca sabrın sonunda gelecek ey gönlüm .Ama sakın tuzağa düşme ; tedbirsiz sabır , çalışmadan yapılan tevekküle benzer . Hiçbir müsibete ağır ve çekilmez gözüyle bakma ...
Rabbim her anımızda tam bir teslimiyetle Ona yönelebilmeyii nasip etsn....bizlere dünyada da ahiret te de taşıyamayacağımız ağır yükler yüklemesin inşallah..
sumeyye
Fri 26 September 2014, 01:05 am GMT +0200
s.a.. , Rabbim c.c acilara ne olursa olsun hakiki anlamda olgun bir mü'min gibi sabredebilmeyi nasip etsin..Yüregin en darda oldugu anda Rabb'ini hatirlasin ve imtihan dünyasinda oldugunu bunlarin geçecegini hatirlasin insaallah , çok aci olsa da sabr hayatimizin her aninda olsun çünkü her an imtihandayiz..Her kelimesi ve satiri ayri güzel ve ders verici fakat beni de en çok etkileyen misralardan bir kaçi ; Unutma ey gönül , burası dünya .. Sefası da fani , cefası da ...Fakat ebediyyet var , ebedi vatan . Orada nankörler için hazırlanmış bir ateş mahzeni var ki , orada sabah olmayacak , horozlar da ötmeyecek . Orada sabretmek imkansız .
Reyyan kardesimi de düsündüren satirlar olmus masaallah gönüller ayni menzilde demek ki..Okumamiza vesile olan kardesimden Rahman c.c razi olsun.