- Evlilik için verilecek mehir miktarı ne kadardır?

Adsense kodları


Evlilik için verilecek mehir miktarı ne kadardır?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Thu 10 November 2011, 04:52 pm GMT +0200
bölüm: 22

Evlilik için verilecek mehir miktarı ne kadardır?

1113- Âsım b. Abdullah (r.a.)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Abdullah b. Âmir b. Rabia’nın babasından işittiğime göre Fezare oğullarından bir kadın bir çift ayakkabı karşılığında evlendi. Rasûlullah (s.a.v.): “Bunca malın ve kendin için bir çift ayakkabıya razı oldun mu?” Buyurdular. Kadın ise “Evet” dedi. Rasûlullah (s.a.v.)’de onun nikahını caiz saydı. (İbn Mâce: Nikah: 17)

 Tirmîzî: Bu konuda Ömer, Ebû Hüreyre, Sehl b. Sa’d, Ebû Saîd, Enes, Âişe, Câbir ve Ebû Hadred el Eslemî’den de hadis rivâyet edilmiştir.

Tirmîzî: Âmir b. Rabia hadisi hasen sahihtir. Mihrin miktarı konusunda ilim adamları değişik görüşler ortaya koymuşlardır. Bazıları: “Her iki tarafın razı oldukları miktardır” demektedirler. Sûfyân es Sevrî, Şâfii, Ahmed ve İshâk bunlardandır.

Mâlik b. Enes der ki: Mehir çeyrek dinardan az olamaz.

Bazı küfeliler ise: Mehir on dirhemden aşağı olamaz derler.

HALACAHAN
Tue 5 July 2016, 09:09 pm GMT +0200
Her iki tarafın ortak kararı ile belirlenmeli ..Ama kız tarafı anlayisli olması gerektiğini hatırlatmak istiyorum ..Anlayisli olmak duasıyla..

halim
Sun 10 July 2016, 10:23 pm GMT +0200
İnşaallah her iki tarafında ortak kararları doğrultusunda islamı çerçevede bir miktar belirlenip ona uyulup bu vesileyle islam gereklerini yerine getirenlerden olmak duasıyla...

Allah razı olsun