- Evliliğe hazır mısınız?

Adsense kodları


Evliliğe hazır mısınız?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Mon 28 May 2012, 12:22 pm GMT +0200
Evliliğe hazır mısınız?

35 yaşını aşmış gence (!) sormuşlar:
 
“Niçin evlenmiyorsun?”
“Henüz evliliğe hazır değilim!”
Evliliğe ne zaman ve nasıl hazırlanmalı? Okumayı bitirip, askerlik vs. gibi bir engeli aşıp, aile geçindirecek (erkekler için) seviyeye gelen herkes, hiç geciktirmeden hemen evlenmeli değil mi?
Zira, günümüz, ahlâksızlık, ifsat ve dinsizlik komitelerinin fitneleriyle çalkanıyor. Bilhassa gençleri nefsanî, şehvanî, şeytanî tuzaklar içine çeken çok fesat ocakları var.
Gençler; evlenmeyi düşünüyorsunuz. Peki, ama ne yapacaksınız, nasıl hareket edeceksiniz? Cevaba geçmeden önce iki açıdan şanslı olduğunuza dikkat çekelim:
Bir: Eskiden bu konular pek konuşulmaz, biraz da ayıp sayılırdı. Bazıları da başkalarına sormaya cesaret edemezdi.
İki: Eskiden doğru dürüst istifade edilecek çalışmalar, eserler yoktu. Var idiyse de, herkes ulaşamıyordu.
Şimdi, kitaplar, dergiler, oldukça faydalı bilgiler ihtiva etmekte, bazı televizyon programlarında, internette aydınlatıcı bilgiler veriliyor, tavsiyeler yapılıyor.
Yemek yemeyi, uyumayı, bir meslek öğrenmeyi öğrendiğimiz; bunların eğitimini aldığımız gibi; evlenmenin de eğitimini almalıyız. Çünkü, hayatımızın en önemli kararlarından biridir. Üstelik bu, sadece dünya huzûr ve mutluluğumuzu değil, ebedî hayatımızı da ilgilendirmektedir.
Evlilik ve aile hayatı, problemlerin yok edildiği değil; minimize edileceği, birlikte çözülmeye ve göğüslenmeye çalışılacağı bir zemindir.
Önemli olan meseleleri kime göre ve nasıl çözeceğinizdir. “Bence”lerle değil, “bizce”lerle ve “İslâmın ölçüleriyle” hareket ederseniz huzur bulursunuz.
Şayet bu gerçekleri benimsemiş ve özümsemiş; ve eğer biyolojik, psikolojik (duygusal), zihnî ve ruhî altyapınızı tamamlamış iseniz; olumlu, pozitif yönleri çoğunlukta, menfîliklerin ve problemlerin gayet azınlıkta kalacağı evlilik ve aile hayatı
 hazırlıklarına başlayabilirsiniz.
Not: İhtiyaca binâen zaman zaman “Evlilik ve aile” konularına değinmek istiyoruz. Bu konuya devam edeceğiz inşaallah


Ali FERŞADOĞLU