- Evlenmemek üzere yaşamak doğru mudur ?

Adsense kodları


Evlenmemek üzere yaşamak doğru mudur ?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sat 26 May 2012, 03:26 pm GMT +0200
4- EVLENMEMEK ÜZERE YAŞAMAK DOĞRU MUDUR?


3160- Sa’d b. Ebi Vakkas (r.a)’tan rivâyete göre, şöyle demiştir: Rasûlullah (s.a.v), Osman b. Mazun’un kadınlardan ayrı yaşama isteğini reddetti, eğer izin verseydi bizler de yumurtalıklarımızın faaliyetine son verirdik. (Buhârî, Nikah: 6; Dârimi, Nikah: 2)

3161- Aişe (r.anha)’dan rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) evlenmeyip bekar yaşama modelini yasakladı. (Dârimi, Nikah: 2; Müsned: 2379)

3162- Semure b. Cündüb (r.a)’ten rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v) evlenmeyip bekar yaşama modelini yasakladı. (Tirmizî, Nikah: 2; Dârimi, Nikah: 3)

3163- Ebu Hüreyre (r.a)’den rivâyete göre, şöyle demiştir: Bir seferinde Ey ALLAH’ın Rasûlü! dedim. Ben genç bir adamım kötü bir şey yapmaktan korkuyorum, fakat evlenebilecek imkanım da yok Hadım olayım mı? yani yumurtalıklarımın faaliyetine son verdireyim mi? dedim. Peygamber (s.a.v) yüzünü çevirdi. Bu soru üç sefer soruldu üçüncüsünde Rasûlullah (s.a.v): “Ey Ebu Hureyre! Senin kaderini yazan kalemin mürekkebi kurumuştur. Olacak olan mutlaka başına gelecektir. İstersen hadım ol istersen bırak.” (Buhârî, Nikah: 8 )

3164- Sa’d b. Hişam (r.a)’dan rivâyete göre, bizzat kendisi Âişe’nin yanına vardı ve ona şöyle dedi: “Ben sana kadınlarla evlenmeksizin bekar hayatı yaşamayı soracaktım, bu konuda senin görüşün nedir?” Aişe şöyle dedi: “Sakın ha böyle yapma! ALLAH ne buyuruyor duymadın mı? “Şüphesiz senden önce de Peygamberler gönderdik, onlara eşler ve çocuklar verdik.” (Ra’d sûresi ayet 38) dolayısıyla bekar yaşama modeline uyma! (Müsned: 23517)

3165- Enes (r.a)’ten rivâyete göre, Rasûlullah (s.a.v)’in ashabından birkaç kişi vardı. Onlardan biri hiçbir şekilde kadınlarla evlenmeyeceğim, bir kısmı da et yemeyeceğim, bir kısmı da yatak üzerinde yatmayacağım, bir kısmı da ömür boyu oruç tutacağım demişti. Onların bu sözleri Rasûlullah (s.a.v)’e ulaşınca bir konuşma yaptı. ALLAH’a hamd-û sena ettikten sonra şöyle buyurdu: “Ne oluyor bu insanlara ki şöyle yapacağım böyle yapmayacağım diyorlar. Halbuki ben namaz da kılarım uyurum da, oruçta tutar iftar da ederim, kadınlarla da evlenirim. Kim benim yolumdan, sünnetimden uzak durursa benden değildir.” (Buhârî, Nikah: 1; Müslim: Nikah: 1)


RAMAZAN 7/D
Sat 18 March 2017, 07:32 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Evlenmek sünnettir . Ümmetin çoğalması gerekir . Peygamberliğimiz evlenmemeyi yasaklamıştır .

ALLAH cc razı olsun

ceren
Sat 18 March 2017, 09:19 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Evlenmek nefsini kontrol altina almak ve peygamber efendimizin sunnetini uygulayip onun emrine uyup nesli devam ettirmek allahin rizasini rahmetini kazandirir.Rabbim razi olsun bilgilerden...

Rüveyha
Sat 18 March 2017, 09:54 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam..Mevlam herşeyin hayırlısını nasip etsin...Günümüzde evliliklerin zor durumuna düştüğünü görüyoruz..Bunları gören gençlerde doğal olarak evlilikten kaçıyorlar, sorumluluk almaktan korkuyorlar...Halbuki evliliği cennete çeviren de, cehenneme çeviren de iki insan ...İnşaAllah cennete çevirenlerden olur, huzurlu aile profili ile her daim ümmete örnek olan ailelerden oluruz..Rabbim yuvalara huzur, muhabbet nasip eylesin inşaAllah..

HALACAHAN
Sun 19 March 2017, 04:17 pm GMT +0200
Evlenmek efendimizin en guzel sunnetindendirr

Sevgi.
Wed 17 January 2018, 02:35 am GMT +0200
Esselamü Aleyküm. islama uygun evlilik kurmak sünnettir. Mevlam tüm evlilik çağında olan kardeşlerimize Rızasına uygun evlilik kurmalarını nasip eylesin inşaAllah

Bilal2009
Thu 3 May 2018, 07:05 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam Evlenen kimse dininin yarısını kurtarmıştır buyurmuştur Peygamberimiz. Rabbim paylaşım için razı olsun

sedanurr
Thu 3 May 2018, 07:15 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam evlenmek , yuva kurmak Peygamber sünnetidir ayrıca evlenerek İmanımızın diğer yarısını da tamamlamış oluruz Rabbim bizlere İmanımızın yarısı olacak göz aydınlığı olacak hayırlı eş ve hayırlı evlilik nasip eylesin

ceren
Fri 4 May 2018, 01:26 am GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim bizleri peygamber efendimizin sünnetine tabi kalıp islama uygun olarak evlenen kullardan eylesin bizleri inşallah. ..

Rüveyha
Fri 4 May 2018, 06:42 pm GMT +0200
Mevlam hayırlı evlilikler yapmayı ümmeti Muhammede nasip etsin inşallah.. Yuvalarımıza muhabbet huzur versin inşallah