- Eserin İlk Baskısı İçin Takdim

Adsense kodları


Eserin İlk Baskısı İçin Takdim

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sümeyra
Sun 22 January 2012, 10:38 am GMT +0200
Eserin İlk Baskısı İçin Takdim


İnsanları şahsiyet halinde birleştiren sosyal realiteler­den bilisi, millet gerçeğidir. Millet ise biyolojik bir realite oluşundan ötede, bir. ideolojik birliktir. Millet realitesinin maddî bünyesi ve ideolojik yapısı, millet vakıasının iki gö­rünüşünden ibarettir. Bir milleıin. tarihin karanlığına gö­mülmesi ve hayat sahnesinden çekilmesi, ideolojik yapının tahribi ile başlar ve tedbirleri alınmazsa, kat'î bir yokokış-İa sonuçlanır. Tarihin klasik tasnifi kabul edilecek olursa; ilk çağlarda yaşamış kavimlerden hemen hiç biri —bîri müs­tesna—, zamanımıza kadar gelebilmiş değildir. Ltile­rin, bir devirler yaşadığını, sadece tarih kitaplarından ve bı­raktıkları eserlerden anlıyoruz. Bu milletler ise. önce İn­sanları millî şahsiyetleri etrafında toplayan, gözle görül­mez ve fakat akıt için zaruri hayat temcilerini terketmiş ve yok oluşa giden karanlık yula yönelmişlerdir. İşle, insanla­rı bir şahsiyet haline getiren ideallerin fışkı rdığı hayat pı­narı kurursa; millet hayatı yavaş yavaş kaybolur, yerin­de başka biçimde bir cemiyet ortaya çıkar.

Şu halde, millellcrin hayat özü, mi IH kültürdür. Ve düş­manların uzun vadeli çalışmalarla yıkmağa uğraşacağı te­mel, bu temcidir, yani kültürdür. Zira, insanlar hareketle­rinde, münâsebetlerinde, şuurlarının ve şuur ötesinin tesiri altındadırlar. însnn sınırlımı tesiri altında tutan deflerler ise ferdin bağlı bulunduğu cemiyetin tarihi, an'ancsi. dııyıuısu ve inançlarının tümünden ibarettir insanları ve cemiyetleri bîr yok oluşa sürüklemenin müessir yolu. milletlerin hayat Özü olan ideolojinin fışkirdığı millî kültür pınarını kurut­maktan İbarettir,

Millî varlığımızı yok etmek İsteyen düşman güçlerin bu sinsi savaşına; milli kültürü yüceltmek, yaşatmak ve zen­ginleştirmekle cevap verebiliriz, işte bu maksatla, milletimizin kültürünü korumak, zenginleştirmek ve yüceltmek ha­reketine, «islâm înanctnin Temelleri» diyebileceğimiz, mil­lî kültürün ana kaynaklarından birisi iie başlıyoruz.  Bu, Akaiddir.

Milletimizin siyasî, ahlâkî, iktisadî ve askerî bütün prob­lemlerini iyice bilmek; milletimizin ve milletlerin inanç, düşünce, hareket temelleri hakkında açık bir fikir edinmek­le mümkündür.

Asrımızda bir münevverin, Japon san'ahndan, Hint fel­sefesinden bahis açma mecburiyeti (!) yanında, kendi öz kültürüyle pek alakadar olmayışı, ne derin bir kültür buh­ranına düştüğümüzü göstermez mi?

Millî kültür serisine; Türk milletinin, uğrunda dereler gibi kanını akıttığı mukaddes dinimizin temeli olan «Akaid» ile başlıyoruz. Millî kültürün ana mefhumları, «Milli Kültür Serisi» adı altında nakledilecektir. Otağ Yayınevi 1971[3]


ceren
Tue 15 December 2020, 07:56 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.rabbim razı olsun bilgilerden kardeşim...

Sevgi.
Wed 16 December 2020, 03:33 am GMT +0200
Aleyküm Selâm. Rabb'im bizleri hak islâm yolunda ilerleyen güzel kullarından olabilmeyi nasip etsin inşaAllah..
Bilgiler için Allah razı olsun kardeşim