- Esenler'e taş cami

Adsense kodları


Esenler'e taş cami

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Mon 24 June 2013, 12:19 pm GMT +0200
Esenler'e taş cami



Esenler Belediyesi, Cumhuriyet tarihinin ikinci taş camiini Esenler'e yapacak. Mimar Sinan'ın Kılıç Ali Paşa Camii'nden esinlenerek inşa edilecek camide Osmanlı mimarisine uygun kesme taşlar kullanılacak.

Esenler Belediyesi ile Bahçelievler Hak Vakfı, Mimar Sinan tarafından yapılan Tophane'deki Tarihi Kılıç Ali Paşa Camii'nin bir benzerini ilçeye yapacak.Birlik Mahallesi'nde 1000 metrekarelik alanda Esenler halkı arasında 'Teneke Camii' olarak bilinen, tek katlı Halil İbrahim Camii'nin yerine inşa edilecek taş cami, Osmanlı mimarisine uygun olarak dizayn edilecek. Kesme taşlardan yapılacak caminin ana kubbesinin her iki yanında şerefeli iki tane minaresi olacak. Minarelerin çevresinde de daha küçük kubbeler yer alacak.

TAPUSU ALINDI

Halil İbrahim Camii'nin tapu işlemlerinin bittiğini söyleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 'Bin metrekare alan camiye tahsis edildi. Özel bir proje hazırlandı. Gerekli hazırlıklar yapılıyor ve caminin temelini yakında atacağız' dedi.

İKİZİ ŞİŞLİ'DE


Osmanlı mimarisine has kesme taş usulü Cumhuriyet'ten sonra ilk kez 1945'te yapılan Şişli Camii'nde kullanılmıştı. Esenler'de inşa edilecek cami Cumhuriyet tarihinin ikinci taş camisi olacak. Caminin mimari projesini, Ahmet Tanyolaç ve Kadir Fındıklıoğlu çizdi. Tanyolaç, 'Cami için kullanılacak taş numuneleri teknik üniversitelerde inceleniyor. Büyük ihtimalle küfeki taşı kullanılacak' dedi.

Yeni şafak

ehlidunya
Mon 24 June 2013, 12:58 pm GMT +0200

Esselamu aleykum ; Yarab sana şükürler olsun ülkemiz artık gerçek istikametine dönüyor .Herşeyiyle artık ülkemiz hakikatiyle yaşamaya başlıyor .Rabbimiz bize lütuflarını sunuyor inşaallah bizde lütuflara layık bir kul oluruz allah istikametimizden ayırmasın rabbim lütfuyla bizlerin yar ve yardımcısı olsun

reyyan
Mon 24 June 2013, 09:53 pm GMT +0200
a.s.., amin inş abi. Rabbim kendine layık kul habibine layık ümmet olabilmeyi cümlemize nasip eylesin...