- ERZURUM İLAHİYAT ÖNLİSANS (AÖF) AÇILDI

Adsense kodları


ERZURUM İLAHİYAT ÖNLİSANS (AÖF) AÇILDI

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Tue 24 July 2012, 05:10 pm GMT +0200
İlahiyat Önlisans Programı

Fakültemiz İlahiyat Bölümüne bağlı olarak Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 09 Mart 2011 tarihli toplantısında açılmasına karar verilen İlahiyat Programı iki yıllık bir önlisans programıdır.

Lise mezuniyeti, yaşı ve mesleği ne olursa olsun herkese açık olan bu programın amaç ve görevleri arasında, milletiyle el ele, çalışan, üreten; din, kültür, ahlak sanat gibi konularda, ülke ve dünya sorunlarına duyarlı, milletimizi bütünleştirici elemanlar yetiştirilmesi de bulunmaktadır.

Programdan mezun olan öğrenciler Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı`nın “Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre İlahiyat alanında örgün programlara dikey geçiş yapabilecekleri gibi, uzaktan eğitim yolu ile yürütülmekte olan “İlahiyat Lisans Tamamlama Programları”na da kayıt yaptırabileceklerdir.




Programın Adı :İlahiyat

Programın Bölümü :İlahiyat Bölümü

Programın Seviyesi :Önlisans

Programın Süresi :2 yıl

Programın Koordinatörü :
Doç. Dr. Cengiz GÜNDOĞDU

Programın Sorumlusu :
Arş. Gör. Mehmet Cem BÖLEN

Programın Kazanımları :
Programı başarı ile tamamlayan öğrenciler, bu alanda bilimsel değerlerin ön planda olduğu bir eğitim almış olacaklar ve din konusunda önlisans seviyesinde bilgi edinmiş olacaklardır.

Programın İstihdam Alanları :
Bu programdan mezun olacak öğrenciler önlisans programlarından mezun olan öğrencilerin kazanmış oldukları genel haklara sahip olacaklar, onlar gibi kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilme imkanı bulacaklardır. Özellikle Bu alandan mezun öğrencilerin en büyük istihdam alanları programın özelliğinden dolayı ağırlıklı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’dır.

Programa Öğrenci Kabul Şartları:
Programı tercih edecek adayların 2012 yılı YGS puan türlerinin en az birinden 140.000 ve daha yukarı puan almış olmaları gerekmektedir.

Programa Yerleştirilme İşlemleri:
Programa yerleştirilme işlemleri öğrencilerin YGS puanları esas alınarak merkezi yerleştirilme yolu ile ÖSYM tarafından yapılacaktır.

Programa Sınavsız Geçiş Yapılabilen Ortaöğretim Programları:
Programa aşağıda yer alan ortaöğretim programlarından mezun olan öğrenciler Sınavsız Geçiş Uygulaması kapsamında ÖSYM tarafından yerleştirilebilirler. (YGS müracaatında Sınavsız Geçiş Uygulamasından yararlanmak için müracaat eden öğrenciler için geçerlidir.)
Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının;

    İmam Hatip Lisesi,
    İmam Hatip Okulu,
    İmam Hatip Lisesi (Y. Dil Ağırlıklı),
    Anadolu İmam Hatip Lisesi alan/kol/bölümlerinden mezun olan öğrenciler yerleştirileceklerdir.


Programın Taban / Tavan Puanları:
2011 – 2012 eğitim-öğretim yılı için Taban puanè 164,424

Programın Kontenjanı:Kontenjan sınırlaması bulunmamaktadır.

Programın ÖSYM Tercih Kodu:101451539


Programda 2 inci Üniversite:Halen herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenimlerine devam eden ya da mezun olan öğrenciler bu programa Yükseköğretim Kurul tarafından belirlenecek koşullarda    “2 inci Üniversite” kapsamında kayıt yaptırabilecekleridir.

Programın Müfredatı :
Programda uygulanacak olan müfredata ulaşmak için lütfen tıklayınız.

Programın Yürütülmesi:
Programda dersler; Fakülte tarafından hazırlanan etkileşimli materyaller kullanılarak, internet üzerinden yürütülecektir. Öğrencilere basılı materyal (kitap vb.) dağıtımı yapılmayacaktır. Derslerde muafiyet uygulaması olmayacaktır.

Programda Ödemeler:Programa yerleştirilen adaylar;

a) 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı için Öğrenim Gideri olarak Güz ve Bahar yarıyılları başında 290`ar TL,
b) Bakanlar Kurulu tarafından belirlenecek miktarda katkı payı ücreti ödeyeceklerdir. (2011-2012 yılı için belirlenen katkı payı ücreti dönemlik olarak 46 TL’dir.)

Programda Sınavlar :Programda;

a) Ara (vize) sınavları online (çevrimiçi) olarak internet üzerinden yapılmaktadır.

b) Yarıyıl sonu (final) sınavları ise; öğrenci yoğunluğuna bağlı olarak, belirlenecek olan sınav merkezlerinde hafta sonlarında ve yüz yüze oturumlar şeklinde yapılacaktır. Sınav merkezlerinin belirlenmesinde öğrencilerimizin tercihleri de göz önünde bulundurulacaktır. Son yapılan sınav organizasyonu 42 il merkezinde gerçekleştirilmiştir.

Programda Uygulama (Staj) :Programda uygulama (staj) etkinliği bulunmamaktadır.


Programdan Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları:
Öğrenciler, bu programı başarı ile tamamlayarak mezun olmaları halinde isterlerse ÖSYM tarafından yapılacak olan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girerek aşağıdaki lisans programlarında lisans öğrenimlerine devam edebilirler;

    İlahiyat
    Arap Dili ve Edebiyatı
    Arapça Öğretmenliği
    Fars Dili ve Edebiyatı
    İlahiyat Lisans Tamamlama (İLİTAM) Programı

Programda Diploma Bilgisi:
Programı başarı ile tamamlayan öğrencilerin diplomalarında “Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi” mezunu ibaresi yer alacak ve bu diploma diğer önlisans diplomalarının sağladığı tüm yasal hakları sağlayacaktır.

Bu haber Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi resmi sitesinden alınmıştır

reyyan
Tue 24 July 2012, 06:37 pm GMT +0200
Çok güzel bir haber hemen öğrencilerime haber vermeliyim, hayırlı olur inş.

admin
Tue 24 July 2012, 08:30 pm GMT +0200
Ne simdi bu onune gelen ilahiyatli olmak zorunda mi iyice ilahiyatin degerini dusurecekker okul acacaginiza önce mezunlar istihdam edilsin... gelecegin işsizleri okuyunda görün para kazanma rant elde etmeye devam edin

reyyan
Tue 24 July 2012, 10:30 pm GMT +0200
Zaten öyle bir imkan vardı hocam, sadece 2. bir alternatif sunulmuş oldu çünkü ikisininde kontenjanı sınırsız, herkes üniversiteli işsiz olacak sanırım...