- Erkek Ve Karısı Arasında Li'ân

Adsense kodları


Erkek Ve Karısı Arasında Li'ân

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
Eslemnur
Wed 9 March 2011, 12:43 am GMT +0200
Erkek Ve Karısı Arasında Li'ân


Nûr sûresinde Yüce Allah şöyle buyurmaktadır:

Eşlerine atan {yani, karılarını zina isnad eden}, kendilerinden başka şâhidleri de olmayanların {yani, hanımının zina ettiğine dâir kendisinden başka şahidi bulunmayan ve bunu mahkemeye da­va olarak götüren kocaların! her birinin şehâdeti dört şehâdettir: Billahi kendisi muhakkak doğru öyleyenlerdendir. (Nûr/6-7)

Dedi: Koca, ikindi namazından sonra mescidte kalkıp Allah adına dört defa yemin ederek şöyle der: "Kendisin­den başka ilah olmayan Allah adına şâhidlik ederim ki, -hanımını kasdederek- filan kadın zinakârdır ve gerçek­ten ben bu sözümle doğruyu söylüyorum."

...Beşincisi de: Eğer kâziblerden {yani, zina isna­dında yalan söyleyenlerden! ise, Allah'ın laneti onun üzerine. (Nûr/6-7)

Ardından Yüce Allah, kocası tarafından zina isnad edilen kadının durumunu beyan sadedinde buyuruyor ki:

Kadından azabı, dört kere şöyle şehâdet etmesi de­feder: "Billahi o {yani, kocam} muhakkak yalancı       lardandır" (yani, Hâkim bundan sonra kadına hadd uygulamaz}. (Nûr/8)

' Bunun yapılma şekli şöyledir: Kadın kocasının durdu­ğu yerde durur ve dört defa şöyle der: "Kendisinden baş­ka ilah olmayan Allah adına şâhidlik ederim ki, ben zina etmedim ve hiç kuşkusuz kocam bu sözünde yalancıdır."

Beşincisi de: Eğer o (yani, kocanı}, sâdıklardan (yani, zina isnadında doğru söyleyenlerden} ise, Allah'ın gazabı onun üzerine. (Nûr/9)

Ardından da Yüce Allah lütuf ve rahmetini hatırlata­rak buyuruyor ki:

Ya olmasaydı üzerinizde Allah'ın lütfü ve O'nun rahmeti {yani, O'nun nimeti üzerinizde olmasaydı, kimin yalan söylediğini izhar ederdi! ve Allah'ın gerçekten tevvâb {yani, tevbe edenlerin tevbelerini kabul eden} ve hakim {yani, lanetleşme hükmünde hikmeti sonsuz olan} olması?! (Nûr/10) [235]


[235] Mukatil B. Süleyman, Ahkam Ayetleri Tefsiri, İşaret yayınları: 240-241.