- Engelli dünyaları "Kur'an" ile aydınlanıyor

Adsense kodları


Engelli dünyaları "Kur'an" ile aydınlanıyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
halim
Wed 13 January 2016, 06:35 pm GMT +0200
Engelli dünyaları "Kur'an" ile aydınlanıyor

Konya Meydanlı Kız Kur'an Kursu’nda eğitim alan görme ve işitme engelli öğrenciler, azimleriyle herkese örnek oluyor. Çoğu şehir dışından gelen öğrencilere, Kur'an-ı Kerim'i okuma, tecvit ve hafızlık dersi veriliyor.

Meydanlı Kız Kur’an Kursu’nda 7 işitme ve 10 görme engelli öğrenci için sınıf oluşturularak eğitimlerine başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak engellilere yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini dile getiren Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber, kursta öğrencilere “Kur'an-ı Kerim, tecvit ve hafızlık” eğitimi verdiklerini söyledi. Kur'an-ı Kerim okumak için hiçbir engelin olmadığını insanlara göstermek istediklerini ifade eden Karabiber, “Gözleri görmese, kulakları işitmese de gönüllerinin ışıl ışıl olduğunu görüyoruz. Engelli kardeşlerimizi dört duvar arasından çıkarıp, gönülleri ışıldasın diye bu hizmeti veriyoruz. Engelli kardeşlerimizin eli ve gözü olacağız. Hazreti Peygamberimiz, bu konuda bizlere en güzel örnektir. Engelli sahabenin evinden camiye rahat gelip gitmesi için ip gerdiren peygamber efendimizi örnek alıyoruz." diye konuştu.

“Biz de Kur'an okuyabiliyoruz” dediklerinde duygulanıyorum

Kursun eğitmeni Nesibe Uslu ise engelli öğrenciler arasında Kur'an'ı okuyabilenlerin yanı sıra bu konuda daha önce eğitim almayanların bulunduğunu ifade etti. Öğrencilerin okuma azmini gördükçe kendisinin de heyecanlandığını anlatan Uslu, "Bir şeyi başardıklarını gördüğümde, 'Biz de Kur'an okuyabiliyoruz artık' dediklerinde çok duygulandığını belirtti.

"İşitme engelli öğrencim 10 günde tecvidi öğrendi"

Kursun işitme engelliler eğitmeni Suna Topçu da öğrencileriyle iletişim kurabilmek için işaret dili öğrendiğini söyledi.

Böylece Kur'an-ı Kerim öğretmenin çok kolaylaştığını dile getiren Topçu, "Engellerine rağmen Kur'an'ı hızla öğreniyorlar. İşitme engelli öğrencim 10 günde tecvidi öğrendi. Şimdi hatime başladık." bilgisini verdi.

"Kur'an-ı Kerim'i ellerimizle okuyoruz"

Eğitim için Ankara'dan gelen engelli öğrenci Fatma Yiğitel, 3 aylık eğitimin ardından Kur'an okumaya başladığını belirterek, "Kur'an-ı Kerim'i ellerimizle okuyoruz. Okumayı öğrendiğim için çok mutluyum" dedi.