- En Uygun Tebliğ

Adsense kodları


En Uygun Tebliğ

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
saniyenur
Wed 1 August 2012, 12:45 pm GMT +0200
En Uygun Tebliğ

Bu tebliğ sadece mükemmel ve kapsayıcı te­oriler içermekle kalmayıp et ve kemikten mü­teşekkil insanoğlunun maddî meselelerine pratik çözümler getirmektedir. İnsanlara iba­det gibi yaratıcılarına olan bağlarını kuvvet­lendirici ve kendilerinde Allah bilincini (tak­va) yerleştirici pratik terbiye ve eğitim yön­temleri vermektedir. İbadet İslâm'ın askerle­rini dürüstlük, doğruluk, adalet ve eşitlik an­layışı yönünden sürekli imtihana tâbi tutula­cakları hayat mücadelesine karşı sürekli ha­zırlamaktadır.

Böylelikle bu tebliğ yalnızca muhataplarını manevî ve ahlâkî mükemmellik dünyasına yükseltmekle kalmayıp, onları hayatları süre­since karşılaştıkları olaylarda mutlak iyilik, takva ve adalet ilkelerine uygun davranmaya hazırlamaktadır. Tebliğin geniş bir kısmı meselâ evlilik, boşanma, miras, ailenin mai­şetinin temini, kadınlara iyi muamele, çocuk­ların emzirilmesi ve bakımı, ana-babaya karşı cömertlik ve şefkatle muamele, akrabaların, fakir, muhtaç, yetim ve dulların gözetilmesi

bütün İş ve ticaretle ilgili konularda âdil ve hakkaniyete riayet, ferdî ve toplumsal her safhada iyi, takvaya uygun ve fedakârane davranış, dosta ve düşmana, savaşta ve barış­ta adalet esaslarından ayrılmamak gibi konu ve hükümlerden müteşekkildir.

Hz. Peygamber'in Tebliği insan ilişkileri­nin her seviyesinde evrensel ahlâk ilkelerini ve herkes için sosyal adalet ilkesini içermek­tedir; bütün yaratıklar için ve İnsan hayatının bütün boyutlarında ve düzeylerinde uyumlu olmasını temin için tam bir nizam ve ahkâmı da içermektedir.