- En önemli sorun şişmanlık

Adsense kodları


En önemli sorun şişmanlık

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 16 October 2011, 11:42 pm GMT +0200
En önemli sorun şişmanlık

Anadolu Ajansı Editör Masası'nın ilk konuğu olan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, sağlık alanında tartışılan güncel konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Sağlık Bakanlığı'nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile ortak çalışmalar sürdürdüğünü söyleyen Bakan Akdağ, kadına ve çocuğa şiddet ve cinsel istismarın çoğu zaman kapalı kaldığını söyledi.

Şiddetin üstünün asla kapatatılmaması gerektiğini savunan Akdağ, "Bir kadın, bir çocuk, cinsel istismara maruz kalmışsa, o andan itibaren onu örselemeyip çok ciddi ölçüde korumak lazım. Ankara'da iki mükemmeliyet merkezi kurduk. Birini kurduk, öbürünü kuruyoruz. Birincisi çocukla, diğeri kadınla ilgili. Çocukla ilgili olan çok mükemmel çalışmaya başladı. 'Çocuk izlem merkezi' diyoruz. Diğeri de 'kadın izlem merkezi'. Bunları tüm Türkiye'ye yaygınlaştıracağız. Model çok mükemmel tuttu" dedi.

PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Şu anda Türkiye'nin en önemli sağlık sorununu şişmanlık ve hareketsizlik olarak açıklayan Bakan Akdağ, bunun aşılması için gıda ve ikram sektörüyle birilket masaya oturularak açışılmasıyla mümkün olacağını söyledi. Akdağ, "Bir tek okul kantinleriyle ilgili ilgili ayptırım geldi. Ne kadar tartıştık. Reklamlardan tutun da lokantalardaki porsiyona kadar işin düzenlenmeye çalışıldığı pek çok alan var. Ne kadar çok tartışma çıkacak. Şişmanlık ve hareketsizlik konusu Türkiye'nin en önemli sağlık problemi.Bunun peşini bırakmayacağız. Sektörlerle anlaşarak ve bunu biraz zamana yayarak yapmak lazım" şeklinde konuştu. Ambulansların hasta adresini kolay ve dakik bir biçimde bulması için araştırma yaptıklarını ifade eden Akdağ, "Yeri tarif edemeseniz bile açtığınız telefondan yerinizi noktasal olarak bulma imkanına sahip miyiz ya da ne kadar sahibiz. Teknolojiyi bu anlamda da sonuna kadar kullanmaya kararlıyız, üzerinde araştırma yapıyoruz. Bu arada Yüzen hastane konusunu Başbakanımıza arz ettik, prensip olarak makul gördü. Böyle bir hastane yapmaya doğrusu niyetimiz var" şeklinde konuştu.

yenişafak

mavi derinlik
Sun 16 October 2011, 11:59 pm GMT +0200
    Eskiden Almanya'ya gidenlerin çocuklarının fazla kilo almalarını hızlı gelişmelerini yedikleri suni gıdalara bağlarlarmış diye anlatılıyor mevzu açılınca.. Demekki bizim ülkemizde de kilo sorunu var ise ve bu kilo insanların sağlam bünyeli değil de kof olmasına sebep oluyorsa suni yiyeceklerin oldukça fazla tüketildiğine işaret eder.. Bu da ciddi risk tabiki.. Rabbimiz muhafaza eylesin.. Eski toprak kelimesinin anlamıdır aslında bu...