- En güzel iletişim Hadis-i Şerif'te

Adsense kodları


En güzel iletişim Hadis-i Şerif'te

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Tue 5 January 2010, 12:11 am GMT +0200


Senai Demirci, iletişimde kuralın Hadis-i Şerif'te belirtilen üç önemli kuralla belirlendiğine dikkat çekti

Yazar Senai Demirci, iletişimde kuralın Hadis-i Şerif'te belirtilen üç önemli kuralla belirlendiğine dikkat çekerek, bunların birincisinin gelmeyene gidilmesi, ikincisinin vermeyene verilmesi, üçüncüsünün de kötülük edene iyilikle karşılık verilmesi olduğunu söyledi.

Giresun Kadınlar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (GÜLFEM) tarafından düzenlenen ve Dr. Senai Demirci'nin konuşmacı olarak katıldığı konferans ve imza günü Giresun halkı tarafından büyük ilgi gördü.

Giresun Kültür Sitesi konferans salonunda yapılan programda salon tamamen doldu. Programa Giresun Valisi Mustafa Yaman ve eşi Gülseren Yaman, İl Müftüsü Necati Akkuş, Giresun 2.Sullh Hukuk Mahkemesi Hâkimi Durmuş Karaçalı, Daire Müdürleri, Dernek ve Oda Temsilcileri ile seçkin davetli topluluğu katıldı. Giresun'da ilk defa konferans verdiğini belirten tıp doktoru, yazar, yapımcı Dr. Senai Demirci, GÜLFEM Derneği'ne teşekkür etti.

Kur'an-ı Kerim ayetlerinden örnek veren Dr. Senai Demirci "Kur'an canlı bir organizmadır. Ona nasıl davranırsanız o da size öyle davranır" ifadesini kullandı. "Elimiz ayamız tutarken bizim maaşımızdan Emekli Sandığı'na nasıl prim kesiliyor?" diyen Dr. Senai Demirci, "Efendimize getirilen salâvatlar bizim primlerimizdir. Salâvatın anlamı 'Allah'ım sen Peygamberimizi yücelt ki, o da bizim adımıza ne istiyorsa kabul et' anlamındadır." dedi.

Dr. Senai Demirci, iletişimde kuralın Hadis-i Şerif'te belirtilen üç önemli kuralla belirlendiğine dikkat çekerek, bunların birincisinin gelmeyene gidilmesi, ikincisinin vermeyene verilmesi, üçüncüsünün de kötülük edene iyilikle karşılık verilmesi olduğunu vurguladı. Dr. Demirci, önemli olan kurallarda bütün erdemli insanların başlatılması gerektiğinin altını çizdi.

Din kelimesinin borç kökünden geldiğinin altını çizen Dr. Demirci, "Her birimiz özeliz. Her birimiz iman sahibi olmuşuz. Elhamdülillah'ı anlamak lazım." diyerek konuşmasını bitirdi.

Yazar Dr. Demirci, seminer sonunda okurlarına 'Aşka Dair Öyküler', 'Kalbimizi Yeniden Yazmak', 'Her Güne Bir Dua', 'Sevginin Evine Doğru' isimli kitaplarını imzaladı.

zahdem
Tue 5 January 2010, 12:50 am GMT +0200
çok beğenerek okudum.misaller süper.geleceğe yatırım için prim ödemek.yani ahirete hazırlık için bol bol salavat getirmek vs.

akmina
Tue 5 January 2010, 07:38 am GMT +0200
Günaydın , sayın demirci çok güzel mesajlar vermiş.Dinleyip anlayana,anlayıp uygulaya bilene ne mutlu. Allah yar ve yardımcınız olsun